Foto: LETA

Saeimas Juridiskā komisija šodien atbalstīja Krimināllikuma grozījumu projektu, kas paredz sodīt arī ar brīvības atņemšanu par PSRS vai nacistiskās Vācijas pret Latviju īstenotās agresijas publisku noliegšanu, attaisnošanu, slavināšanu vai rupju trivializēšanu.

Personu krimināli varēs sodīt arī tad, ja tā publiski būs rupji trivializējusi genocīdu, noziegumu pret cilvēci, noziegumu pret mieru vai kara noziegumu. Patlaban ar brīvības atņemšanu var sodīt par šādu noziegumu publisku noliegšanu vai attaisnošanu.

Šodien komisijā tika veiktas izmaiņas sākotnējā piedāvājumā, kurā bija paredzēts sods par attiecīgo faktu "ļaunprātīgu, rupju vai aizvainojošu apšaubīšanu" - šis formulējums tika aizstāts ar vārdiem "rupju trivializēšanu".

Attiecīgie priekšlikumi atbalstīti Krimināllikuma grozījumu projektā, kas virzīts izskatīšanai otrajā lasījumā. Saeimai būs jālemj par attiecīgo grozījumu atbalstīšanu otrajā un trešajā, galīgajā, lasījumā.

Kā ziņots, iepriekš, kad Juridiskajā komisijā bija atbalstīts sākotnējais piedāvājums, valdību veidojošās koalīcijas partiju vairākums vienojās piebremzēt virzību Krimināllikuma grozījumiem. Tam iebilda nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!