Foto: LETA
Ceturtdien, 27.oktobrī, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja atbalstīja Latvijas futbola federācijas valdes locekļa Vladimira Žuka iecelšanu Rīgas Futbola skolas direktora amatā.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Rīgas domes deputātu frakcija atturējās balsot par šo kandidatūru, paziņojumā presei norāda apvienība.

"Mums nav pārliecības, ka atrasta labākā kandidatūra šim amatam", norāda frakcijas vadītājs Dainis Locis.

"Mums ir pamats domāt, ka Žuka kunga valsts valodas zināšanas nav pietiekamas izglītības iestādes vadītāja amatam. Esam saņēmuši Vladimira Žuka izstrādāto stratēģiju Rīgas Futbola skolas attīstībai, kur divu lapaspušu dokumentā ir vairāk kā sešdesmit gramatikas kļūdu, pie kam ne interpunkcijas kļūdas, bet tieši nepareizi vārdi latviešu valodā," norāda Locis.

Viņš arī atzīmē, ka "netika piemērota ierastā procedūra kandidatūras izvēlē, kā arī deputātiem iepriekš nebija iesniegti visi nepieciešamie dokumenti par šo kandidātu".

Kā vēsta aģentūra LETA, Žuks patlaban ir skolas direktora pienākumu izpildītājs.

Nacionālās apvienības un frakcijas "Vienotība" deputātiem atturoties, komiteja tomēr ceturtdien nobalsoja par atbalstu Žuka kandidatūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!