Foto: Publicitātes foto

Piektdienas vakarā Ķekavā, pie jaunās sporta zāles bija pulcējušies novada iedzīvotāji, lai akcijā "6 sveces Ķekavas sporta zālei" noliktu sveces pieminot tās pusgadu ilgo dīkstāvi, informēja pasākuma organizators Aivars Brūzītis.

Saskaņā ar viņa pausto šobrīd skolnieki sporto skolas koridoros, citās skolas telpās vai ārā. Lai arī Ķekavas domes vadība un Valsts policija sola drīzu situācijas risinājumu, iedzīvotāji ir skeptiski, bet ar šo publisko akciju tomēr aicina visas atbildīgās iestādes un amatpersonas rīkoties un pēc iespējas ātrāk atkal vērt sporta zāles durvis sportot gribētājiem.

Jau ziņots, ka pagājušā gada septembra nogalē Ķekavā tika atklāts novadā lielākais peldbaseins un sporta zāle, tādējādi noslēdzot pirms pieciem gadiem aizsākto jaunās Ķekavas sākumskolas būvniecību.

Skolas izbūves projekta trešajā kārtā izbūvētā sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, ko var izmantot florbola, volejbola, basketbola, rokasbumbas un citu sporta veidu piekritēji bija atvērta vien pāris nedēļas, jo 6. oktobrī, sporta nodarbības laikā, plīsa basketbola groza mehānisma trose un no griestiem nogāzās pacēlāja spole. Incidentā neviens necieta, taču zāle uz izmeklēšanas laiku tika slēgta, un slēgta tā ir joprojām.

Akcijas organizatoru mērķis bija aktualizēt ieilgušo problēmu, rast operatīvu risinājumu un atjaunot sporta zāles darbu, kā arī akcentēt atbildības trūkumu no Ķekavas novada vadības un atbildīgo institūciju puses par būvniecības laikā pieļautajām rupjajām kļūdām, kuras ir ne tikai acīmredzamas, bet pat dzīvībai bīstamas, informēja Brūzītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!