Foto: Publicitātes foto

No Rīgas brīvostas valdes atsauktajai Ingai Antānei (RP) ir ārkārtīgi žēl, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (NA) svarīgus lēmumus pieņem steigā un vadoties tikai no dzeltenās žurnālistikas interneta portāla paziņojumiem, teikts Antanes paziņojumā medijiem.

"Laikam būtu naivi cerēt, ka apmelojošas informācijas izplatīšana portālā "pietiek.com" par maniem it kā 17 000 nodokļu parādiem un šāda ministra reakcija ir vienkārši sakritība," uzsver Antāne.

"Apstāklis, ka atbildīgais nozares ministrs, nepārbaudot baumu portālā publicēto informāciju Valsts ieņēmumu dienestā, nejautājot paskaidrojumus man, nepārbaudot apmelojošā rakstā pieminētos faktus Brīvostas pārvaldē, jau tās pašas dienas vakarā nāk klājā ar lēmumu par manu atstādināšanu, liecina, mazākais, par valsts amatpersonas neprofesionalitāti, bet visticamāk par citiem – plašākai sabiedrībai līdz šim nezināmiem - iemesliem atbrīvoties no manas klātbūtnes Rīgas Brīvostas valdē," savu neizpratni par medijos izskanējušo ministra lēmumu pauž Antāne.

"Negrasos slēpt, ka VID darbības dēļ joprojām un jau piekto gadu ir strīds starp mani un Valsts ieņēmumu dienestu par iespējamo PVN parādu 5000 EUR apjomā, kurš nodokļu pārvaldes skatījumā izveidojies 2008 gadā," domstarpības ar Valsts ieņēmumu dienestu apraksta Inga Antāne.

"Līdz šim man jau ir izdevies pierādīt VID inspektoriem vairākas viņu pieļautās kļūdas aprēķinos. Tā ir strīdus situācija ar VID, kuru, domāju, atpazīs lielākā daļa šīs valsts uzņēmēju. Vēl joprojām turpinās strīds par uzrēķinu pamatotību, savukārt, ja atlikusī parāda summa izrādīsies pamatotota, nekavējoties to segšu likumā paredzētajā kārtībā," turpina Antane.

"Delfi" jau ziņoja, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) nolēmis atsaukt no Rīgas brīvostas ministrijas virzīto pārstāvi Reformu partijas valdes locekli Ingu Antāni.

Naudiņš skaidroja, ka galvenais iemesls šādam lēmumam ir Antānes nodokļu parāda saistības pret valsti 17 000 eiro apmērā.

Kā vēsta portāls "pietiek.com", Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dokumentu dienesta Nodokļu parādu piedziņas pārvalde lēmumu no Antānes piedzīt nodokļu parādu 17 088,52 eiro (12 009,88 latu) apmērā pieņēmusi jau 2013.gada 24.septembrī.

Politiķe kopš pērnā rudens neesot veikusi nodokļu nomaksu, tādēļ VID izmantojis likumā dotās tiesības gadījumos, kad jāpiedzen budžetā maksājamie nodokļu parādi, un aizvadītajā nedēļā vērsies Rīgas brīvostas pārvaldē. VID Rīgas brīvostas pārvaldei esot devis rīkojumu ik mēnesi ieturēt 30% no Antānei izmaksājamā atalgojuma.
Antāne ir arī ekonomikas ministra Vjačeslava Dombrovska (RP) padomniece un Reformu partijas valdes locekle.

Rīgas brīvostas valdē ir astoņi valdes locekļi - četri pašvaldības pārstāvji un četri valdības iecelti pārstāvji - ekonomikas, finanšu, satiksmes un vides ministra izvirzīti pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!