Foto: LETA

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns, kuru janvārī par ātruma pārsniegšanu uz Bauskas šosejas apturēja, drīzumā plāno doties pensijā, vēsta raidījums "Nekā personīga".

Raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka Marķitāns, visticamāk, jau ir uzrakstījis vai drīzumā plāno rakstīt iesniegumu par došanos pensijā.

Vēstīts, ka ātruma pārsniegšanā pieķertais Marķitāns traucies ar ātrumu, kas pārsniedzis 130 kilometrus stundā.

Viņš paziņojis, ka braucis ar dienesta auto, lai pārbaudītu Ceļu policijas posteņus. Pārmetot policistiem necienīgu rīcību, viņš iesēdies savā auto un no notikuma vietas aizbraucis.

Kā norāda "Nekā personīga", Marķitāns gan pats par notikušo "pinas pretrunās", jo apgalvo, ka braucis ar atļauto ātrumu, taču tas rada jautājumu, kāpēc policija viņu apturējusi.

Pats Marķitāns raidījumam skaidrojis, ka ir braucis nolūkā pārbaudīt posteņus, jo janvāra nogalē bija plānota sanāksme. Viņš apliecināja, ka ticis apturēts, taču "analizējis" to, kā pie viņa pienācis inspektors, kāda bijusi viņa attieksme un kā notikusi apturēšana. Tieši attieksme nav bijusi pieņemama. "Katrā gadījumā es mērķi sasniedzu (..) gribēju uzzināt tieši kā strādā," sacīja policijas pārvaldes šefs.

"Es neskatījos odometrā," vaicāts, vai viņš braucis ar ātrumu 130 kilometri stundā, raidījumam atbildēja Marķitāns. Viņš pauda pārliecību, ka braucis ar atļauto braukšanas ātrumu "plus mīnus pieci kilometri," noliedzot, ka viņš palicis nesodīts tieši sava augstā amata dēļ. Viņam ne ar vienu šādi eksperimenti neesot jāsaskaņo

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!