Foto: F64
Ķegumā otrdienas rītā baļķvedēju uz sliedēm "satikušais" vilciens no avārijas vietas ir novākts un tiek ripināts uz staciju, kur atbildīgie dienesti novērtēs tam nodarītos zaudējumus, portālam "Delfi" apliecināja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvis Egons Ālers.

Satiksme Ķeguma dzelzceļa posmā tika atjaunota aptuveni pulksten 12.


Ne "Latvijas dzelzceļš" (LDz ), ne "Pasažieru Vilciens" pagaidām nav aprēķinājuši radušos zaudējumus. LDz pārstāvis Māris Ozols norāda, ka avārijā ir nedaudz bojātas sliedes, taču komunikācijas un vadi nav bojāti. Savukārt Ālers aptuvenas zaudējumu aplēses solīja nosaukt otrdien dienas beigās, kad speciālisti būs apskatījuši cietušo vilcienu.

Ālers norādīja, ka visi pasažieri ar autobusiem ir nogādāti prom no avārijas vietas. Tie cilvēki, kuri steidzās, piemēram, uz lidostu, aizvesti pirmie, un tad palīdzēts arī pārējiem. PV pārstāvis pieļauj, ka būtiska kavēšanās pasažieru kustībā nav bijusi.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka otrdienas rītā ap pulksten sešiem Ķegumā uz dzelzceļa pārbrauktuves elektrovilciens sadūries ar kravas auto, kurš "iestrēga" uz pārbrauktuves. Cilvēki negadījumā necieta.

Uzņēmums SIA "Stiga AR", kam pieder kravas auto, informēja, ka baļķvedēja šoferis pirms sadursmes jau bija apturējis vienu vilciena sastāvu, kas tuvojās pārbrauktuvei no Ķeguma puses, un lūdzis tā vadītāju paziņot pa rāciju par avārijas situāciju citiem vilcienu sastāviem, kā arī devās pretī otrajam vilciena sastāvam, lai apturētu arī no Rīgas tuvojošos vilciena sastāvu, teikts uzņēmuma paziņojumā.

To, kāpēc elektrovilciena sastāvs nebremzēja vai nenobremzēja, vēl noskaidros izmeklētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!