Foto: LETA

Ceļu satiksmes negadījumā Garkalnē šī gada oktobrī vissmagāk cietušais Rīgas Riteņbraukšanas skolas audzēknis joprojām atrodas slimnīcā un atgūstas no avārijā gūtajām traumām.

Kā pastāstīja zēna vecāki, puisis jūtas krietni labāk un viņš sāk lēnām atgūties, tomēr vēl līdz pat šī gada beigām zēns atradīsies Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Zēna vecāki norādīja, ka pagaidām vēl īsti nav zināms, kad viņš varētu doties mājās, kā arī sākt rehabilitācijas procesu.

Vecāki pauž lielu pateicību slimnīcas darbiniekiem, kā arī tiem, kuri tika iesaistīti palīdzības sniegšanā zēnam pēc avārijā gūtajām smagajām traumām, kā arī atlabšanas procesā.

Kā ziņots, 26. oktobrī uz Vidzemes šosejas Garkalnē, Polijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriecās vairākos riteņbraucējos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Vieglā automašīna bija pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk. Kopumā negadījumā cieta 11 riteņbraucēji.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek noskaidroti negadījuma apstākļi. Rīgas rajona tiesa minētajam Polijas pilsonim sākotnēji nolēma piemērot apcietinājumu, tomēr vēlāk viņš tika atbrīvots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!