Foto: LETA
Pirmdien Garkalnes novadā kravas automašīna ietriekusies sporta riteņbraucēju grupā un aizķērusi arī tās pavadošo automašīnu. Negadījumā cietuši 13 cilvēki, bet slimnīcās ar smagām un vidēji smagām traumām nogādāti seši bērni.

Pēc sadursmes velobraucēju pavadošā automašīna iebraukusi grāvī. Bērnu slimnīcā nogādāti četri nepilngadīgie, bet Austrumu slimnīcā divi 18 gadus veci jaunieši, portālam "Delfi" sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Izsaukums uz negadījumu saņemts pulksten 11:16 un avārijas vietā strādāja piecas mediķu brigādes. Cietušie guvuši sasitumus, lūzumus un galvas traumas.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiāla informācija liecina, ka vissmagāk cietis ir grupas visjaunākais dalībnieks, kurš, iespējams, braucis aiz trenera vadītās mašīnas.

Izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē policija saņēmusi pulksten 11:19, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijā. Policijas ekipāža ieradusies pulksten 11:30. Patlaban noskaidrots, ka, braucot virzienā uz Siguldu, kāda kravas automašīna "Scania" ieskrējusi "Opel" markas automašīnā, kas pēc sadursmes ietriekusies vairākos velosipēdistos.

Sākotnējā informācija liecina, ka "Opel" bijusi pavadošā automašīna velosipēdistu grupai.

Ir vairāki cietušie, norāda Valsts policijā. Patlaban sākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Kravas automašīnas vadītājs bijis 1966. gadā dzimis Polijas iedzīvotājs, kuru policija patlaban aizturējusi. Kā norāda likumsargi, pašreiz policija veic visas procesuālās darbības, tostarp automašīnas vadītājs ar tulka starpniecību tiekot pratināts.

Līdz drošības līdzekļa piemērošanai vīrietis atradīsies VP īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Pašreiz zināms, ka kravas auto vadītājs nav bijis alkohola reibumā. Valsts policija norāda, ka satiksme ir ierobežota, taču transporta kustība brīvi rit pa vienu no joslām.


Kā portālam "Delfi" pastāstīja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā, cietušie ir Rīgas Riteņbraukšanas skolas Purvciema nodaļas trenera Jāņa Krišlauka grupa. Pēc sākotnējās informācijas kravas automašīna riteņbraucējos ietriekusies no aizmugures.

Savukārt Rīga Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis aģentūru LETA informēja, ka aptuveni desmit bērni bija devušies treniņa braucienā. Cietuši teju visi bērni, bet viena stāvoklis ir ļoti kritisks. Pārējiem ir dažādi lūzumi un traumas. Bērni ir vecumā no 12 līdz 16 gadiem. Pēc Griķīša stāstītā, automašīna uztriekusies no aizmugures velobraucēju pavadošajai automašīnai, kā rezultātā pavadošā automašīna uztriekusies bērniem. Treneris, kurš atradies pavadošajā automašīnā, visticamāk, nav cietis.

Par vissmagāk cietušā bērna veselību patlaban vēl cīnās mediķi, aģentūrai LETA sacījis Griķītis. Bērns negadījuma laikā esot bijis parauts zem mašīnas, un nav izslēgts, ka cietušajam skolas audzēknim pēc negadījuma varētu tikt amputēta kāja.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!