Foto: Shutterstock
Pašlaik Bauskas pašvaldības rīcībā nav informācijas, ka kāda no tiesībsargājošām iestādēm būtu sākusi izmeklēt iespējamus korupcijas gadījumus Bauskas novada domē biroja tehnikas iepirkumā, paziņoja novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (VL-TB/LNNK).

Kā ziņots, divi Bauskas novada domes deputāti - Aleksandrs Novickis un Aivija Kursīte (LRA) - vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu izmeklēt iespējamu korupciju Bauskas novada domē biroja tehnikas iepirkumā. Pēc neoficiālas informācijas, kāda IT jomas uzņēmuma darbinieks 2016. gada aprīlī iesniedzis Bauskas novada pašvaldībā dokumentu kopijas, kas liecinājušas par kukuļa izspiešanu mēģinājumu pašvaldības organizētajā IT iepirkumā. Pēc šī fakta nākšanas atklātībā par IT jomas iepirkumu atbildīgais darbinieks pēc sarunas ar domes vadības pārstāvjiem labprātīgi uzrakstījis atlūgumu.

Bauskas novada pašvaldībā neesot saņemti ne oficiāli iesniegumi, ne dokumenti vai to kopijas, kas pierādītu pretlikumīgas darbības Bauskas novada administrācijā, apgalvoja Ābelnieks.

Ābelnieks pauda, ka bijušā Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieka, pašreizējā domes deputāta Alvja Feldmaņa (LSDSP) rīcībā bija nonākusi neoficiāla e-pasta sarakste, kas mudināja domāt par kādām nelikumīgām darbībām Bauskas novada administrācijā. Feldmanis esot apgalvojis, ka viņš ir vērsies KNAB. Ziņu par izmeklēšanas gaitu Feldmanim neesot, savukārt KNAB darbinieki pašvaldībai ziņas sniegt atteikušies.

Vienlaikus domes priekšsēdētājs skaidroja, ka informācija par to, ka informācijas tehnoloģiju jomas iepirkumu atbildīgais darbinieks labprātīgi esot uzrakstījis atlūgumu un no darba ticis atbrīvots, atbilst patiesībai. Atbildīgo amatpersonu rīcībā neesot bijis nekādas oficiālas informācijas, kas būtu par pamatu, lai nepieņemtu darbinieka pēc paša vēlēšanās uzrakstīto atlūgumu.

"Bauskas novada pašvaldība ir gatava konstruktīvai sadarbībai ar tiesību sargājošām iestādēm, lai iespējami ātrāk noskaidrotu lietas patiesos apstākļus. Šobrīd nav pamata ar šaubām skatīties uz kādu no Bauskas novada administrācijas darbiniekiem," pauda Ābelnieks, norādot, ka ikviens uzskatāms par nevainīgu, iekams viņa vaina nav atzīta saskaņā ar likumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!