Foto: LETA

Veselības ministrs un 12.Saeimas deputāts Guntis Belēvičs (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) ir pārliecināts, ka saņems pielaidi valsts noslēpumam.

Pēc vairākiem mēnešiem ministra amatā viņš vēl nav saņēmis pielaidi, taču Belēvičs, to komentējot, norāda, ka pielaides piešķiršanas izvērtēšana varot ilgt līdz pat sešiem mēnešiem.

ZZS valdes loceklis un Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis apgalvoja, ka gadījumā pat ja Belēvičam netiks piešķirta pielaide noslēpumam, viņš turpinās vadīt Veselības ministriju, un partija nelems par cita kandidāta izvirzīšanu.

Saeima valdību Laimdotas Straujumas ("Vienotība") vadībā apstiprināja 5.novembrī. Ministru kabinetu veido trīs partneri - "Vienotība", ZZS un Nacionālā apvienība. Valdībā strādā septiņi ministri no Straujumas pirmās valdības. Satversmes aizsardzības birojam lēmums par pielaides piešķiršanu vai atteikumu jāpieņem 90 dienu laikā. Pārbaudes var tikt arī pagarinātas.

Laikraksts "Diena" vēstīja, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) jau četrus mēnešus pārbauda veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS) saistībā ar pielaides valsts noslēpuma objektam saņemšanu. Taču Belēvičam pielaides saņemšanai varētu kaitēt pazīšanās ar pretrunīgi vērtētiem uzņēmumiem.

Tāpat veselības ministra lēmumi jau esot nokaitinājuši gan Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu, kā arī nozares spēlētājus. Kā raksta "Diena" pēc četru mēnešu pārbaudes SAB veselības ministru aizvadītajā nedēļā iztaujājis arī klātienē. Laikraksta rīcībā esošā informācija liecinot, ka līdz ar interviju klātienē SAB lēmums gaidāms jau pavisam drīz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!