Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas un Norvēģijas divpusējās attiecības ir lieliskas, tās balstās ciešā sadarbībā un savstarpējā uzticībā, trešdien vizītes laikā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo teicis Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, portālu “Delfi” informēja prezidenta preses dienests.

Bērziņš uzsvēris - Latvijas un Norvēģijas ekonomisko attiecību dinamika liecina, ka to attīstība ir pozitīva un augoša, piebilstot, ka Norvēģija ir trešais lielākais Latvijas investors pēc ieguldījumu apjoma pamatkapitālā. Šobrīd Latvijā darbojas 339 uzņēmumi ar norvēģu kapitālu.

Prezidents norādījis, ka Latvijai ļoti nozīmīgs ir Norvēģijas sniegtais atbalsts Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta ietvaros.

Tāpat prezidents uzteicis Latvijas un Norvēģijas sadarbību drošības un aizsardzības jomā. "Martā beigās atzīmēsim 11. gadadienu, kopš esam uzticami sabiedrotie NATO ietvaros. Mūsu karavīri plecu pie pleca ir aizvadījuši misiju Afganistānā," norādījis Bērziņš, piebilstot, ka ar Norvēģijas premjerministri Ernu Sūlbergu apspriedis NATO Velsas samita lēmumu ieviešanas gaitu.

Bērziņu šajā vizītē pavada plaša delegācija, tostarp Oslo ieradušies 58 Latvijas uzņēmēji.

"Šī vizīte un mūsu valstu sadarbības vēsture ir paraugs lieliskām valstu divpusējām attiecībām, kas sakņojas savstarpējā uzticībā un cieņā," pēc sarunas ar Norvēģijas premjerministri paudis Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!