Foto: LETA
Atbildot bijušā aizsardzības ministra, Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa aicinājumam, biedrība "Latvijas ģenerāļu klubs" izveidojusi nodibinājumu Valsts aizsardzības un patriotisma fonds "Namejs", informēja Aizsardzības ministrijā.

Nodibinājuma "Namejs" mērķi ir veicināt patriotismu Latvijas sabiedrībā, uzturēt starptautiskajās operācijās bojā gājušo karavīru piemiņu un atbalstīt Nacionālo bruņoto spēku attīstību un to uzdevumu izpildi valsts aizsardzībā.

"Nameja" darbība būs vērsta iniciatīvas rosināšanai un sabiedrības iesaistīšanai pilsoniskās un militāri patriotiskās audzināšanas pasākumos. Savukārt tā uzmanības lokā būs jauniešu militāri patriotiskās un ētiskās audzināšanas uzdevumi, kā arī karavīru piemiņas saglabāšanai veltītu projektu īstenošana.

Nodibinājums Valsts aizsardzības un patriotisma fonds "Namejs" reģistrēts 21.jūlijā un tā valdes priekšsēdētājs ir pirmais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Juris Dalbiņš.

Fonda valdē darbojas pirmais Aizsardzības spēku komandieris Dainis Turlais, NATO sabiedroto bruņotajos spēkos dienējušais Jānis Kažociņš, uzņēmējs Juris Binde un radošās sabiedrības pārstāvis Ojārs Spārītis. Par Goda padomes priekšsēdētāju ir piekritusi kļūt eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Biedrība "Latvijas ģenerāļu klubs" dibināta 2007.gada 10.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!