Foto: LETA

Pēc sākotnējām ziņām, biogāzes noplūdē Jaunmārupē bojāgājušie un cietušais nebija izmantojuši individuālās aizsardzības līdzekļus un gāzmaskas, otrdien Latvijas Radio sacīja Valsts darba inspekcijas (VDI) pārstāvis Uģis Kozlovskis.

Viņš sacīja, ka šī informācija vēl tiek pārbaudīta.

Kozlovskis arī atzīmēja, ka tas, ka darbs ražotnē netika pārtraukts, nebija pamatā notikušajai gāzes noplūdei, jo telpas, kurās notika negadījums, atradās atsevišķi no darba vietām.

VDI inspektori jau pirmdienas vakarā devās uz notikuma vietu, izņēma pierādījumus, aptaujāja cilvēkus, kā arī iztaujāja uzņēmuma vadības pārstāvjus.  

Kozlovskis uzsvēra, ka tad, ja individuālās aizsardzības līdzekļi tiek izmantoto pareizi, tad biogāzes ražotnes vai tās atrašanās vietas nav cilvēkiem bīstamas.

Jau vēstīts, ka pirmdienas pievakarē Jaunmārupē, Mazcenu alejā, notika biogāze noplūde, kurā gāja bojā divi, bet mediķu aprūpē nonāca viens cilvēks, kurš bija steidzies glābt savus kolēģus, taču saindējies ar gāzi.

Vietā, kur noplūda biogāze, tika būvēta koģenerācijas stacija, un avārija notikusi vienā no tvertnēm, kas tikusi tīrīta, pirmdien vēstīja vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka negadījums noticis uzņēmumā SIA "Zaļā Mārupe", kas projektā piesaistījis Eiropas līdzekļus.

Kā portālam "Delfi" iepriekš pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, abi bojā gājušie vīrieši ar gāzi saindējušies, apsekojot ierīces. Mirušie vīrieši ir bijuši aptuveni 30 gadus veci. Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu un patlaban lieta tiek izmeklēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!