Foto: DELFI

Reformu partijai (RP) sākumā pašu spēkiem jāatgūst sabiedrības uzticēšanās, uz to savā darbībā liekot lielākos uzsvarus, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs un tagadējais "Ekonomistu apvienības 2010" pārstāvis Mārtiņš Bondars, kurš pirmdien atteicās pievienoties politiskajam spēkam.

"Ja reitings nokrīt no 22% uz 3%, kādam vai kādiem ir jābūt atbildīgiem," intervijā sacīja Bondars, liekot saprast, ka pie reitingu krituma ir vainojami partijas politiķi. Politiķiem, kuru rīcība, iespējams, radījusi sabiedrības neapmierinātību, būtu jāuzņemas atbildība par partijas popularitātes zaudēšanu, uzskata Bondars. Kā piemēru Bondars radio minēja epopeju ar lāču kopēju Velgu Vītolu un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža publiskajiem izteikumiem par kopējas atlaišanu, kas sabiedrībā radīja neapmierinātību.

"Pamatlieta ir sabiedrības uzticības atgūšana," kā svarīgāko, par ko RP būtu tagad jādomā, minēja Bondars. Viņš izteica cerību, ka viņa atteikums liks politiskajam spēkam mobilizēties, piemēram, negatīvu sabiedrības reakciju izsaukušajiem partijas pārstāvjiem paejot malā.

RP valdes locekle Sandra Sondore-Kukule, kura otrdienas rītā arī viesojās radio, sacīja, ka . tuvākajā laikā partijā pieņems lēmumus par izmaiņām. Tiesa, Bondara atteikuma dēļ no starta pašvaldības vēlēšanās partija neatteiksies, joprojām cerot uz Rīgas domes mēra krēslu.

Bondars radio nenoliedza savas politiskās ambīcijas, neizslēdzot iespēju nākotnē politikā iesaistīties. Viņš gan noliedza ziņas, ka RP kurvīti iedevis apvienības "Vienotība" piedāvājuma dēļ.

Jau vēstīts, ka Bondars pirmdien žurnālistiem sacīja - partijai pārmaiņu ceļš būs jāmeklē pašu spēkiem, nepiesaistot partijai jaunus cilvēkus.

Reformu partijas Rīgas nodaļas valde piektdien nolēma lūgt Zatleru uzaicināt Bondaru iestāties Reformu partijā, būt par pārmaiņu vadītāju un kopā īstenot partijas vadību.

Pats Bondars iepriekš nekomentēja savu iespējamo rīcību saistībā ar Reformu partijas (RP) piedāvājumu iestāties partijā, jo oficiāli viņš vēl nav ticis uzrunāts.

Iepriekš arī izskanēja, ka RP plāno uzrunāt Bondaru, lai viņš kļūtu par partijas biedru un uzrunāt Bondaru kā RP kandidātu Rīgas mēra amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!