Foto: LETA

Ja Reformu partija būs gatava mainīties, tad bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars partijai varētu pievienoties, pirmdien vēsta laikraksts "Diena".

Pirmdien paredzēta Reformu partijas (RP) valdes tikšanās ar Bondaru, pēc kuras kļūs zināms, vai viņš pieņem RP priekšsēdētāja Valda Zatlera piedāvājumu iestāties partijā un kļūt par vienu no tās līderiem.

Līdz tam Bondars komentārus nesniedza, taču laikraksts norāda, ka viņam ir kritisks viedoklis par šo politisko spēku, to nosaucot par "kuģi, kuram vajadzīgs remonts". Neoficiāla informācija liecina – ja Bondars piekritīs pievienoties partijai, tad ienāks tajā ar savu komandu.

Zatlers un frakcijas vadītāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis saredz iespēju ar Bondara palīdzību atgūt RP sabiedrības uzticību.

"Ja viņi ir gatavi kritiku pieņemt, tas ir simpātiski un vīrišķīgi, bet jautājums ir – vai šie cilvēki ir arī gatavi pārmaiņām," iepriekš sacīja Bondars. Pastarpināti iegūta informācija liecina, ka Bondars kritiski vērtē RP sabiedriskās attiecības, darba organizāciju, kā arī atsevišķu ministru darbību, ar to vispirms domāts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs. Bondars pat varētu ieteikt partijai izraudzīties citu kandidātu šim amatam, neapšaubot to, ka Sprūdžs būtu labs Saeimas deputāts – mandātu viņš ir nolicis tikai uz pilnvaru laiku valdībā.

Jau ziņots, ka Reformu partijas Rīgas nodaļas valde piektdien nolēma lūgt Zatleru uzaicināt Mārtiņu Bondaru iestāties Reformu partijā, būt par pārmaiņu vadītāju un kopā īstenot partijas vadību.
Pats Bondars iepriekš nekomentēja savu iespējamo rīcību saistībā ar Reformu partijas (RP) piedāvājumu iestāties partijā, jo oficiāli viņš vēl nav ticis uzrunāts.

Iepriekš arī izskanēja, ka RP plāno uzrunāt Bondaru, lai viņš kļūtu par partijas biedru un uzrunāt Bondaru kā RP kandidātu Rīgas mēra amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!