Foto: Reuters/Scanpix
Filozofijas doktore Solveiga Krūmiņa-Koņkova nolēmusi pamest bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentu izpētes komisiju, portālu "Delfi" informēja komisijā.

Komisijas locekļiem Krūmiņa-Koņkova skaidro, ka piekrīt tās vadītāja Kārļa Kangera, kurš arī paziņojis par amata pamešanu, pozīcijai - Tieslietu ministrija (TM) arī turpmāk manipulēšot ar komisijas locekļiem kā zinātniekiem un viņu pētījumu rezultātiem.

"Šādā situācijā neredzu jēgu turpināt savu zinātnisko pētniecību TM pakļautībā un arī es esmu pieņēmusi lēmumu pārtraukt savu dalību komisijas darbā. Nākamajā komisijas sēdē iesniegšu atbilstošu iesniegumu tieslietu ministram," informē Krūmiņa-Koņkova.

Ministru kabineta rīkojums liecina, ka sākotnēji bijušās VDK dokumentu izpētes komisijā kopumā bija 14 dalībnieki, no kuriem četriem tagad nāksies meklēt aizvietotājus - Krūmiņai-Koņkovai, Kangerim, Jarinovskai un Ritvaram Jansonam, kurš kļuvis par Saeimas deputātu.

Jau vēstīts, ka pēc valdības otrdienas lēmuma izslēgt Konstitucionālo tiesību institūta valdes priekšsēdētāju, tiesību zinātņu doktori Jarinovsku no bijušās VDK dokumentu izpētes komisijas, komisijas vadītājs Kangeris paziņoja, ka neredz iespēju turpināt darbu.

Pēc viņa teiktā, Jarinovskas atbrīvošana ir politiski motivēta, savukārt Jarinovska sevis izslēgšanu no komisijas nodēvēja par "klasisku trauksmes cēlēja vajāšanu".

TM ieskatā, komisijas sastāvā pakāpeniski jāveic izmaiņas, papildinot to ar "kvalificētiem un strādāt motivētiem" komisijas locekļiem un izslēdzot no komisijas sastāva "personas, kam šīs motivācijas vai kvalifikācijas trūkst".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!