Foto: DELFI
Lai uzlabotu Ceļu policijas tēlu, turpmāk tā strādās kopā ar patruļpoliciju, tā trešdien pēc tikšanās ar jauno Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes Satiksmes uzraudzības biroja (SUB) priekšnieci Vinetu Mistri žurnālistiem sacīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Kā atzina Mūrniece, galvenā sarunas tēma ar Mistri bijusi par policijas tēlu uzlabošanu, jo Ceļu policija ir tā, kura rada iespaidu par visu policiju neatkarīgi no tā, ka viņu sadaļa ir visai maza.

"Ar Mistri pārrunājām, ka pirmais uzdevums ir atrast veidu, kā mainīt tēlu cilvēka acīs, jo Ceļu policijai ir jākļūst par atbalstu cilvēkiem, nevis tikai un vienīgi par tiem, kas soda," uzsvēra ministre.

Pēc Mūrnieces teiktā, policijas tēlu palīdzētu uzlabot tas, ka Ceļu policija strādās kopā ar patruļpoliciju un brauks kopā uz notikumu vietām, piemēram, ģimenes skandāliem. Kopumā policija nodarbosies ar noziedzības apkarošanu, vienlaikus ar profilaksi, kā arī pildīs Ceļu policijas funkcijas.

"Reģionos jau šis process ir sākts, un man liekas, ka tas ir tieši tas, ko mēs varam gaidīt, ka tas notiks arī Rīgā, ka ceļu policisti būs universālie policisti, kas darīs visu un palīdzēs cilvēkiem," sacīja ministre.

Tāpat ar jauno SUB priekšnieci Mūrniece pārrunājusi kukuļņemšanas gadījumus Ceļu policijā, kas met ēnu arī uz visiem pārējiem, kas strādā policijā, un uz tiem, kas strādā Ceļu policijā un godprātīgi pilda savus pienākumus. "Mistre ir apņēmīga risināt arī šo problēmu, sadarbojoties ar policijas struktūrām, kas to apkaro. Es domāju, ka visdrīzākajā laikā arī šajā jomā mēs varam sagaidīt labus rezultātus. Protams, ka tas ir izdarāms ar darbu un ļoti stingru nostāju," uzsvēra Mūrniece.

Mistre žurnālistiem atklāja, ka viens no jautājumiem, kas tika pārrunāts ar ministri, bija par korupcijas apkarošanu.

"Panācām tādu kā vienošanos, ka paralēli tam, ka ir jācīnās ar korupcijas apkarošanu policijas rindās, jāvēršas tomēr arī pret cilvēkiem, kuri veicina to procesu. Proti, tie ir paši transportlīdzekļa vadītāji, kuri piedāvā naudu. Tādējādi, uzraugot gan policijas darbiniekus, gan arī kontrolējot to, ko dara vadītāji, kopīgiem spēkiem varētu panākt rezultātu un arī tādā veidā samazināt korupcijas risku," sacīja Mistre.

Pēc jaunās SUB priekšnieces teiktā, arī turpmāk Ceļu policija ceļu satiksmes uzraudzībā izmantos radarus. Tie būs gan tā saucamie rokas radari, gan fotoradari.

Jau ziņots, ka pulkvežleitnante Vineta Mistre dzimusi 1965.gada 6.maijā Rīgā. 1995.gadā viņa Latvijas Universitātē ieguvusi juristes izglītību, savukārt 2001.gadā - maģistra grādu Latvijas Policijas akadēmijā.

Pulkvežleitnanta speciālā dienesta pakāpe Mistrei piešķirta 2008.gada 1.jūlijā, savukārt par priekšzīmīgu dienestu viņa ir apbalvota 27 reizes, tostarp ar IeM sudraba Goda zīmi, VP nopelnu zīmi "Par ieguldījumu ceļu satiksmes drošībā", medaļu "Latvijas policijai - 90", krūšu nozīmi "Par cītību policijā", IeM Goda rakstu.

Neimane-Zobena atzīmēja, ka Mistrei disciplinārsodi nav piemēroti.

Dienestu iekšlietu struktūrās Mistre sākusi 1989.gada februārī kā Rīgas pilsētas Ļeņina rajona Policijas pārvaldes propagandas un aģitācijas inspektore, no 1991.gada līdz 1994.gada decembrim bijusi Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas pārvaldes 23.pilsētas iecirkņa inspektoru grupas inspektore, no 1994.gada decembra līdz 1996.gada janvārim - Latvijas Policijas akadēmijas inspektore.

No 1996.gada 22.janvāra līdz 1997.gada 7.jūlijam Mistre bijusi Latvijas Policijas akadēmijas Civiltiesisko zinātņu katedras asistente, no 1993.gada 7.jūlija līdz 2003.gada augustam strādājusi par VP Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kārtības policijas Analīzes, plānošanas, kontroles un profilakses nodaļas sūdzību un iesniegumu grupas speciālisti.

No 2000.gada augusta Mistre strādājusi par VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes Ceļu policijas pārvaldes 1.nodaļas sūdzību un iesniegumu grupas speciālisti, no 2004.gada jūnija bijusi VP Kārtības policijas pārvaldes Sabiedriskās kārtības sargāšanas pārvaldes Sabiedriskās drošības un kārtības sargāšanas nodaļas īslaicīgās aizturēšanas izolatora, konvoja, tiesu, kārtībnieku darba organizācijas un kontroles grupas galvenā speciāliste.

No 2004.gada novembra līdz 2005.gada maijam viņa bijusi Sabiedriskās kārtības sargāšanas pārvaldes Sabiedriskās kārtības sargāšanas biroja Ārējo dienestu nodaļas Sporta pasākumu koordinācijas grupas galvenā speciāliste.

Satiksmes Uzraudzības biroja priekšnieka vietnieces amatu Mistre pildījusi no 2005.gada novembra līdz šā gada 1.jūlijam, bet no 1.jūlija līdz 31.augustam bijusi VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieka vietniece un Administratīvo aktu sagatavošanas nodaļas priekšniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!