Foto: LETA

Saeimas vairākums ceturtdien atbalstīja vairāku premjera Valda Dombrovska pārstāvētās "Vienotības" deputātu, Reformu partijas pārstāvja Jāņa Ozoliņa un neatkarīgā deputāta Viktora Valaiņa priekšlikumu līdz šā gada 10. oktobrim pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu Imigrācijas likuma grozījumiem.

Imigrācijas likums ir atvērts jau kopš šā gada pavasara, bet tagad tajā plānots iestrādāt normas, kas izrietēs no valdošajā koalīcijā panāktās vienošanās par termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas sistēmas maiņu.

"Delfi" jau ziņoja, ka koalīcijā ietilpstošā Nacionālā apvienība (NA) paģēr, lai no nākamā gada tiktu pārtraukta uzturēšanās atļauju izsniegšana pret investīcijām nekustamajā īpašumā. Aizbildinoties ar to, ka vienošanās par šo strīdīgo jautājumu nav panākta, NA deputāti ceturtdien nepiedalījās balsojumā par 2014.gada valsts budžeta nodošanu komisijām. Otrdien, 1.oktobrī arī NA deleģētais tieslietu ministrs Jānis Bordāns nepiedalījās valdības galīgā lēmuma pieņemšanā par 2014.gada valsts budžeta likumu.

Valdošajā koalīcijā patlaban vēl notiek diskusijas par kvotu noteikšanu termiņuzturēšanās atļauju iegūšanai par investīcijām nekustamajos īpašumos – premjera Dombrovska pārstāvētā "Vienotība" piedāvā to noteikt 900 darījumu apmērā, bet NA paģēr, lai kvota tiktu samazināta.

Patlaban nekādas kvotas termiņuzturēšanās atļauju iegūšanai nav noteiktas, un kopš 2010. gada vasaras, kad spēkā stājās sistēma, kas ļauj iegūt atļaujas apmaiņā pret investīcijām nekustamajos īpašumos, banku subordinētajā kapitālā vai Latvijā reģistrētās komercsabiedrībās, tās saņēmuši aptuveni 7000 trešo valstu pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!