Piektdien Cēsu pils parkā atklāts sarunu festivāls "Lampa". Tas pulcē cilvēkus, kuri ar vieglumu un smaidu gatavi runāt par svarīgāko, stiprinot demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā, norāda pasākuma organizētāji. Pasākuma tiešraidi iespējams vērot portālā "Delfi".

Festivāls norisinās jau otro gadu. Sarunu festivāla "Lampa" programmā ir 150 pasākumi visdažādākajos formātos uz sešām skatuvēm un 12 teltīs, ko piedāvā vairāk kā 80 organizācijas, apvienības un uzņēmumi.

Piektdien video tiešraides sāksies pulksten 12.30 ar Latvijas transatlantiskās organizācijas rīkoto diskusiju "Ko nozīmē būt patriotam?", bet noslēgsies ar pulksten 22.00 fonda "Dots" rīkoto ideju slamu "Mazākums/vairākums". Savukārt "Politiķu cepienu", kurā komiķi pasmiesies par politiķiem, portālā "Delfi" būs iespējams vērot ierakstā svētdienas rītā.

Lai mazinātu sastrēgumus uz Cēsīm un pašā pilsētā, festivāla organizatori iesaka izmantot sabiedrisko transportu - līdz Cēsīm ērti var nokļūt gan ar autobusu, gan vilcienu. Ja tomēr plānots doties ar personīgo auto, ieteicams atrast ceļa biedrus – brauciens būs jautrāks, daba - saudzēta, kā arī būs vieglāk atrast vietu automašīnas novietošanai. Tuvāk dzīvojošajiem izdevīgi uz Cēsu pils parku doties ar velosipēdu, kuram velo novietni varēs atrast festivāla teritorijā.

Ar festivāla pilno programmu iespējams iepazīties mājaslapā. Sadaļā "Programma" katram pašam iespējams izveidot savu individuālo programmu, izvēloties no 150 pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!