Foto: LETA

Sestdienas, 2. jūlija, vakarā Cēsīs sarunu festivāla "Lampa" pasākumā "Politiķu cepiens" piedalīsies Imants Parādnieks (NA), Mārtiņš Bondars (LRA), Raimonds Bergmanis (ZZS) un Ilze Viņķele (V), portālu "Delfi" informēja pasākuma organizētāji.

"Cepiena" laikā komiķi Edgars Bāliņš, Rūdolfs Kugrēns, kā arī publicistes Anete Konste un Elīna Kolāte radio personības Gustava Terzena vadībā pasmiesies par minētajiem politiķiem, bet pieredzējušajiem runātājiem tiks dota iespēja aizstāvības runām.

""Politiķu cepiena" galvenie principi ir asprātība, ne nekaunība, gudri joki, ne tukša muļķība un cieņa, bet ne godbijība. "Cepiens" ir unikāls politiskā humora žanra piemērs Latvijā, kas pagājušajā gada festivālā "Lampa" notika pirmo reizi un raisīja ovācijas vēl tālu pāri Cēsu pilsdrupām. Tas ir pasākums, kas ikdienā tik nopietnajiem valsts vīriem un sievām ļauj pajokot pašiem par sevi un runāt par būtisko atvērtā, veselīga humora pilnā gaisotnē," vēsta festivāla direktore Ieva Morica.

Iesildoties "Politiķu cepienam", Parādnieks, Bondars, Bergmanis un Viņķele tika iztaujāti par svarīgākajiem politiskajiem notikumiem aizvadītā gada laikā. Visi četri deputāti atbild īsti "cepieniskā" garā, stāsta organizētāji.

"Visas pārējās aktualitātes nobāl gada galvenā "politiskā cepiena" un lēmuma priekšā – arī turpmāk māmiņas bērna gaidībās drīkstēs likumīgi likt bērniem elpot mammas vēderā kā caur saspiestu kokteiļsalmiņu, un likt uzņemt nikotīnu caur nabas saiti. Taču, tikko bērns piedzimst, tā tas ir liegts! #Konsekvence!" – tā deputāts Parādnieks.

Mārtiņš Bondars savukārt uzskata, ka laiku politikā, kopš pagājušā gada jūnija, vislabāk raksturo četri vārdi: "Laikam no sākuma jāierauj!" Tās esot viņa sajūtas par nekaunību, vienaldzību, liekulību, alkatību un nodevību.

"Galvenais notikums Latvijas politikā, skatoties laika nogrieznī – viens "Lampas" gads – nekas nemainās. Pa kādai valdībai, pa ministram, bet stabilās vērtības paliek – tikai nesasteidzam. Neko, izņemot olšūnas, jo tajās Latvijas spēks, kā Lāčplēsim ausīs," ironizē Viņķele.

Raimonds Bergmanis par aizvadīto gadu sacījis: "Zaļā partija atrada rezervistu, iekļāva valdības pamatsastāvā un pacēla aizsardzības budžetu. Tagad pildām mājasdarbus, daudz trenējamies un gaidām viesus, lai Pateicības dienā viņiem pasniegtu cepeti!"

Labākie "Politiķu cepiena" joki no pagājušā gada sarunu festivāla skatāmi šeit.

Festivāla galvenie atbalstītāji ir Fonds atvērtai sabiedrībai "Dots" un "Swedbank". Festivālam mājvietu un atbalstu sniedz Cēsu novada pašvaldība. Oficiālais festivāla mediju partneris ir portāls "Delfi.lv". Informatīvo atbalstu sniedz arī žurnāls "Ir", aģentūra "LETA" un "Draugiem.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!