Foto: F64

"Vienotības" deputāti ceturtdienas diskusijā "nekādas ''sarkanās līnijas'' nenovilka", bet gan izteica viedokli, ka tieslietu ministra portfelis partijai varētu šķist nozīmīgs uzņēmējdarbības sakārtošanas nolūkos, sacīja Saeimas deputāte Lolita Čigāne (V).

"Šodien "Vienotībai" bija laba diskusija, kur tika pārrunātas partijas prioritātes, tika izteikts arī viedoklis par Tieslietu ministrijas (TM) pārraudzību, lai sakārtotu uzņēmējdarbības vidi un uzņēmēji, investori valstī varētu justies droši," pauda deputāte. Viņa norādīja, ka drīzāk šī "''sarkano līniju'' novilkšana" attiecībā uz TM ir Āboltiņas personīgais viedoklis.

"Es esmu pārsteigta," Āboltiņas paziņojumu komentēja deputāte.

Viņa skaidroja, ka partija ir iezīmējusi savas vēlmes, prioritātes, ko vēl pirmdien apspriedīs ar premjera amatam nominēto deputātu Māri Kučinski (ZZS). "Protams, mums kā centriski labējai, eiropeiskai partijai svarīgas ārlietas un iekšlietas - tur mums jau ir spējīgi ministri, citas jomas nav saliktas un paliek atvērts jautājums," sacīja Čigāne.

Pašreiz viņa arī neizteica, kuru ministriju "Vienotība" varētu piedāvāt nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai''/LNNK" (VL-TB/LNNK), gadījumā ja "Vienotība" tomēr pārņemtu TM, norādot, ka par to partija vēl nav vienojusies.

"Mēs pašreiz esam vienoti 23 frakcijas deputāti un pirmdien ar Kučinska kungu pārrunāsim savus redzējumus un vēlmes, uzklausīsim viņa redzējumu," skaidroja Čigāne, norādot, ka atkarībā no Kučinska tālākā redzējuma neizslēdz iespēju atbalstīt viņa izveidoto valdību.

Iepriekš vēstīts, ka Zaļo un zemnieku savienība savā pārziņā vēlētos Finanšu, Zemkopības, Aizsardzības, Satiksmes un Veselības ministriju. Savukārt VL-TB/LNNK solīts saglabāt tās pārziņā esošās ministrijas - TM, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Kultūras ministriju.

Tas nozīmē, ka "Vienotības" pārziņā paliktu Iekšlietu, Ārlietu, Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī Labklājības un Ekonomikas ministrija.

Tomēr Āboltiņa paziņojusi, ka arī TM pārraudzību var pieskaitīt pie "Vienotības" "sarkanajām līnijām". Iepriekš tika norādīts, ka "Vienotības" "sarkanās līnijas" ir Iekšlietu un Ārlietu ministrijas pārraudzība.

Attiecībā uz to, kas varētu ieņemt tieslietu ministra posteni, izskanējušas dažādas versijas, tostarp, ka ''Vienotības'' tieslietu ministra amata kandidāte varētu būt parlamenta priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (V), tādējādi viņas vietu Saeimas Prezidijā varētu ieņemt Āboltiņa.

VL-TB/LNNK ieskatā, "Vienotības" prasība pēc TM ir drošs veids, kā valdības veidošanas procesu novest strupceļā. "Gribētos cerēt, ka atsevišķi "Vienotības" biedri atkal necenšas novest valdības veidošanas procesu strupceļā. Šādi paziņojumi ir drošs veids, kā to panākt," sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!