Foto: LETA

Pašvaldību vēlēšanās pilsoņiem būtu jāļauj balsot tajā pilsētā vai novadā, kur viņš vēlas, izjūt piederību un saikni, viedokli pauda Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars.

Šobrīd vēlētājs ir piesaistīts deklarētajai dzīvesvietai.

"Vajadzētu dot iespēju vēlētājiem izvēlēties vēlēšanu apgabalu noteiktu laiku pirms vēlēšanām. Ja kāds sevi identificē ar citu vēlēšanu apgabalu, nekā viņam ir dzīvesvietas deklarācija, kāpēc gan tas tā nevarētu būt? Ir dažādi iemesli, kāpēc dzīvesvieta ir deklarēta vienā pašvaldībā, bet vēlētājs savu saikni jūt un ilgtermiņā saskata piederību citai pašvaldībai," sacīja Cimdars.

Viņš nedomā, ka visi vēlēsies balsot Rīgā.

"Ja jūs balsojat balsošanas pēc, tad tā ir aplama doma, es pat negribu diskutēt par vērtību šādam balsojumam. Manuprāt, ir daudz svarīgāk, ja cilvēks sajūt piederību konkrētai pašvaldībai, ir jādod iespēja lemt par šīs pašvaldības likteni. Tad vairāk gan ir jādomā par iespēju, lai viņš var nobalsot tur, neatkarīgi no tā, kur viņš vēlēšanu dienā spiestā kārtā atrodas," atbildēja CVK vadītājs.

Viņaprāt, depozītbalsojums, kad vēlētājs savu balsojumu veic agrāk un nodod to glabāšanā, būtu risinājums. "Iespēja nobalsot par savu pašvaldību tādā izpratnē, ka tur ir cilvēka saknes un viņš tur saskata savu nākotni, būtu jādod," pārliecināts komisijas vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!