Foto: F64

Sestdien gaidāmajā tautas nobalsošanā par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai vēlētāju aktivitāte varētu būt līdzīga kā parlamenta vēlēšanās, kas Latvijā tradicionāli ir visapmeklētākās, piektdien intervijā LTV raidījumam "Labrīt, Latvija!" prognozēja Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs Arnis Cimdars.

Jautāts, vai piekrīt bukmeikeru prognozēm, ka aktivitāte tautas nobalsošanā varētu būt aptuveni 60%, Cimdars atgādināja, ka statistika liecina – parasti visvairāk vēlētāju piedalās Saeimas vēlēšanās, bet Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanās iedzīvotāju aktivitāte ir mazāka. Viņaprāt, "valodas referendumā" balsotāju līdzdalība varētu būt līdzīga kā Saeimas vēlēšanās.

Jau vēstīts, ka referendums par vēlētāju rosinātajiem Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu, paredzēts sestdien.

Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK mēģināja apturēt referendumu, apstrīdot tā likumību Satversmes tiesā (ST). ST nolēma ierosināt lietu pēc 30 Saeimas deputātu pieteikuma "krievu valodas referenduma lietā", tomēr pats 18.februārī paredzētais referendums netiek apturēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!