Foto: LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pirmdien noraidījusi Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" deputātu kandidāta Imanta Liepiņa Rīgas domē sūdzību par 3. jūnija Rīgas domes vēlēšanu rezultātu atcelšanu, portālu "Delfi" informēja komisija.

Kā informēja CVK, sūdzības iesniedzējs Imants Liepiņš lūdza atcelt pašvaldību vēlēšanu rezultātus Rīgā.

Prasību viņš pamatoja ar lielo atšķirību starp nobalsojušo vēlētāju skaitu un derīgo vēlēšanu aplokšņu skaitu vēlēšanu naktī CVK mājaslapā publicētajos provizoriskajos vēlēšanu rezultātos un nepareizi aizplombētajām iepriekšējās balsošanas kastēm atsevišķos Rīgas vēlēšanu iecirkņos.

Pēc iepazīšanas ar sūdzības saturu un iesniedzēja uzklausīšanas, CVK sūdzību noraidīja. CVK secināja, ka sūdzībā ir izteiktas šaubas un pieņēmumi, kas nav pamatoti ar faktiem.

Komisijā norāda, ka starpība starp nobalsojušo vēlētāju skaitu un derīgo vēlēšanu aplokšņu skaitu vēlēšanu naktī publicētajos vēlēšanu rezultātos izskaidrojama ar to, ka derīgo aplokšņu skaits atsevišķos Rīgas pilsētas vēlēšanu iecirkņos sākotnēji bija publicēts bez derīgo aplokšņu skaita nepareizi noplombētajās iepriekšējās balsošanas kastēs. To saturs tobrīd vēl tika skaitīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!