Foto: LETA
Saeimas tautsaimniecības komisija trešdien skatīs iespējamos Medību likuma grozījumus, aģentūra BNS uzzināja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Tā kā Saeima balsojums par medībām ar loku atšķiras no atbildīgās komisijas viedokļa, likuma tekstā vairākos pantos ir palikušas normas, kur pieminēti loki.

Labojumi jāveic steidzamības kārtā, norādīja komisijā. Iespējams, ka Medību likumu virzīs izskatīšanai Saeimas ārkārtas sēdē, kas varētu notikt 9.jūlijā.

Jau ziņots, ka tikai 20.jūnijā Saeima pēc plašām debatēm pieņēma apjomīgus grozījumus Medību likumā, tostarp deputātu vairākums nobalsoja pret to, ka Latvijā viens no medību rīkiem ir loks.

Uz pēdējo lasījumu tika piedāvāts variants, ka lokus medībās drīkst izmantot, ja tas notiek nebrīvē turēto savvaļas sugu dzīvnieku nonāvēšanai, kā arī nelimitēto dzīvnieku medībās.

Medības ar loku raisīja deputātu runas plūdus par cietsirdību pret dzīvniekiem un bagātnieku izklaidēm. Vairākums nobalsoja pret medībām ar loku.

Likumā veikti arī citi grozījumi. Kopumā izmaiņas medību kārtībā attieksies uz 24 tūkstošiem Latvijas aktīvo mednieku un apmēram 150 tūkstošiem zemes īpašnieku.

Likuma grozījumi stāsies spēkā 2014.gada 1.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!