Deputāts Kārlis Seržants (ZZS) sarīkojis privātu ballīti Saeimas rezidencē Jūrmalā, taču nespēj atbildēt, cik par to samaksājis, trešdien raksta laikraksts "Latvijas Avīze" (LA).

Saskaņā ar izdevuma ziņoto pasākums noticis aizvadītās nedēļas nogalē Saeimas rezidencē Jūrmalā, Jūras ielā.

Par notikušo gan Seržants "pinas skaidrojumos", proti, vispirms viņš apgalvojis, ka vispār neesot tur bijis, tad atbildību par svinību vietas izvēli mēģinājis novelt uz ballītes organizatoriem, bet beigās atzinies, ka patiesībā pats apmaksājis telpu īri, kuras apmēru gan aizmirsis, jo rēķinu jau esot paguvis izmest, klāsta LA.

"Tas nav bijis mans pasākums, es tur neesmu bijis," tāda bija Seržanta pirmā atbilde uz jautājumu par pasākumu Saeimas rezidencē, kur viņš redzams savas meitas sociālajā tīklā "Facebook" ievietotajos fotoattēlos, kas tagad jau izdzēsti. Deputāta meita šo pasākumu aprakstījusi kā 12. novembrī notikušu "tēta un omītes apvienoto dzimšanas dienas pasākumu" (Seržants ir dzimis šajā datumā).

Vērtējot publiskotos fotoattēlos, deputāts sākotnēji smejoties atbildēja: "Tas ir manas sievasmātes 80 gadu svinību pasākums, bet to sarīkoja sievasmātes 50 skolēni, man ar to vispār nav nekāda sakara, tikai tas, ka es samaksāju oficiāli caur Saeimu." Par Saeimas rezidences telpu īri esot vienojusies kāda sievasmātes skolniece, kas esot Saeimas darbiniece.

Saeimas izpilddirektors Valdis Ziemelis apliecinājis, ka Seržants izīrēja telpas uz vienu dienu. Pēc Ziemeļa skaidrotā, Saeimas rezidences telpas izmantot ir tiesības pašam parlamentam, Baltijas asamblejai, kā arī īrēt Saeimas deputātiem, bet ne Saeimas darbiniekiem.

Pēc šī skaidrojuma, taujāts, kā viņa sievasmātei izdevies iegūt šīs telpas savas jubilejas svinībām, ja reiz noteikumi to neparedz, Seržants skaidru atbildi nesniedza, vien secināja – "tātad nav iespējams".

Deputāts sākotnēji atteicās atklāt, cik samaksājis par Saeimas Jūrmalas rezidences īri, kā arī atteicās atsūtīt rēķina kopiju, jo esot to izmetis. "Vai tad es Krievijas vēstniecības telpas īrēju!?" neizpratni par šo interesi pauda Seržants, sarunu noslēdzot ar aicinājumu "ejiet jūs bekot!". Vēlāk gan deputāts piezvanīja, lai pateiktu, ka samaksājis par divu numuriņu izmantošanu trīs dienas, lai gan reāli tikai četras stundas izmantotas foajē telpas. Konkrētas cenas viņš aicināja vaicāt Saeimai.

Viena numuriņa cena šajā rezidencē, pēc Ziemeļa sniegtās informācijas, ir 10-11 eiro par diennakti. Tādējādi secināms, ka Seržants par reprezentablo telpu īri privātajai ballītei samaksājis 60-66 eiro.

Ikvienam Saeimas deputātam ir tiesības īrēt šīs telpas, arī privātām ballītēm neatkarīgi no to satura un formas, informēja Ziemelis. "Pārāk bieži Saeimas deputāti neīrē šīs telpas, bet šādi gadījumi ir," sacīja Ziemelis, atsakoties gan atklāt, kuri vēl deputāti mēdz īrēt šīs telpas privātām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!