Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien nolēma neizdot deputātu Juri Vectirānu (ZZS) administratīvajai sodīšanai, žurnālistiem pēc slēgtās komisijas sēdes sacīja komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S).

Vectirāns administratīvai sodīšanai netiks izdots juridisku apsvērumu dēļ. Proti, policija sākotnēji lietu pret Vectirānu izbeigusi, bet vēlāk to atjaunojusi.

"Šeit ir juridisks strīds," par Saeimas Juridiskā biroja apsvērumiem sacīja Orlovs.

Viņš skaidroja, ka sākotnēji policija nav zinājusi, ka Vectirāns ir Saeimas deputāts, jo viņš nav norādījis savu nodarbošanos. Uzzinot Vectirāna nodarbošanos, lieta izbeigta un uzsākta par jaunu, ņemot vērā, ka deputātu sodīšanai nepieciešama Saeimas piekrišana. Taču lietu iespējams uzsākt par jaunu tikai tad, ja parādījušies kādi jauni apstākļi. Šajā gadījumā tas nav noticis, izņemot tikai to, ka policija uzzinājusi Vectirāna nodarbošanos, klāstīja Orlovs.

Policijas argumenti deputātus neesot pārliecinājuši, un policija arī nav atzinusi savu kļūdu. Deputāti vienojušies, ka atbilstoši likumam Vectirāns nebūtu jāizdod sodīšanai, taču pēc būtības otra avārijā iesaistītā puse sodu esot samaksājusi. "Deputāts Vectirāns būs tas, kurš nesamaksās," atzina Orlovs.

Komisijas lēmums bija vienbalsīgs. Par Vectirāna neizdošanu sodīšanai vēl jālemj Saeimai. Jautājumu plānots iekļaut rītdienas sēdes darba kārtībā.

Jau vēstīts, ka Vectirāns pagājušā gada 8.maijā iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā Jaunjelgavā. 

Viņa vadītā automašīna "Nissan" iebraukusi krustojumā, nogriežoties tā, ka, izbraucot no brauktuvju krustošanās vietas, transportlīdzeklis atradies pretējā braukšanas virziena pusē, kā dēļ sadūries ar automašīnu "Chrysler". Līdz ar to deputāts nav ievērojis ceļu satiksmes noteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!