Foto: Saeimas administrācija

Laimdotas Straujumas (V) vadītā valdība otrdien, 3.jūnijā, pieņēmusi oficiālu lēmumu izvirzīt Eiropas Parlamentā ievēlēto ekspremjeru Valdi Dombrovski (V) Eiropas Komisijas komisāra amatam.

Straujuma, pamatojot savu lēmumu izvirzīt eirokomisāra amatam Dombrovski, uzsvēra to, ka viņam ir ļoti laba reputācija Eiropā.

Finanšu ministrs Andris Vilks (V), apsveicot Dombrovski ar izvirzīšanu prestižajam amatam, gremdējās atmiņās par 2009.gadu, kad ekonomikas lejupslīdes dēļ tika baumots par lata devalvāciju. ”Lai viņam ir pēc iespējas smagāks portfelis,” vēlēja Vilks.

Savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) stāstīja, ka arī neformālās sarunās ar saviem ārvalstu kolēģiem dzirdējis par Dombrovski labas atsauksmes un prognozes, ka Latvijas ekspremjers tiks pie prestiža amata jaunajā Eiropas Komisijā. Par Eiropas Komisijas prezidenta amatu Eiropadome plāno vienoties šā gada 28.jūnijā.

”Delfi” jau vēstīja, ka 24.maijā notikušajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās Dombrovska pārstāvētā ”Vienotība” ieguva 46,19% no visām nobalsojušo vēlētāju balsīm. Dombrovskim, kurš ”Vienotības” sarakstā kandidēja ar pirmo numuru, īpašu atbalstu pauduši 148 056 vēlētāji, bet viņu no saraksta svītrojuši 6214 vēlētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!