Foto: Valsts kanceleja

Līdz šim Latvijas un nu jau otrreiz ievēlētā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas attiecības ir bijušas ļoti labas, trešdien LNT raidījumā ”900 sekundes” sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Premjers slavēja līdzšinējo ASV un Latvijas sadarbību, sakot, ka Obamas pirmā termiņa laikā ir izdevies daudz kopā paveikt. Kā piemērus veiksmīgajai sadarbībai premjers minēja pastāvīgās Baltijas valstu gaisa patrulēšanas misiju izveidošanu un militārās mācības, kas ir īstenotas gan Latvijā, gan pārējās Baltijas valstīs. Obamas prezidentūras laikā Latviju apciemojušas arī daudzas augstas ASV amatpersonas, piemēram, ASV valsts sekretāre Hilarija Klintones.

Arī Dombrovskis piekrita, ka Latvija ir gatava sastrādāties ar jebkuru no ASV prezidentiem, uzsverot, ka centīsies uzturēt abu valstu labās attiecības. Dombrovskis neizteicās, kurš no kandidātiem Latvijai būtu izdevīgāks.

Jau vēstīts, ka ASV prezidenta vēlēšanās ir uzvarējis Obama, kurš jau uzstājies ar uzrunu. Savukārt Mits Romnijs uzruna atzinis sakāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!