Drošības policija (DP) aizturējusi Latvijas pilsoni, kurš tiek turēts aizdomās par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā, portālu "Delfi" informēja DP.

Viņš aizturēts 6. septembrī, bet kriminālprocess pret minēto personu tika uzsākts jau 2015. gada novembrī.

2016. gada vasarā Drošības policija ieguva informāciju, ka minēto Latvijas pilsoni ir aizturējušas Turcijas varas iestādes, kas septembrī pieņēma lēmumu par šīs personas deportēšanu. Pēc deportācijas no Turcijas Drošības policija konvojēja aizdomās turēto uz Latviju, kur viņš tika aizturēts.

Pamatojoties uz kriminālprocesā iegūtajiem pierādījumiem, procesa virzītājs aizturētajam Latvijas pilsonim ir piemērojis aizdomās turētā statusu pēc Krimināllikumā paredzētajām noziedzīgā nodarījuma pazīmēm, tas ir, par aktīvu piedalīšanos ārpus Latvijas Republikas teritorijas notiekošā bruņotā konfliktā.

Aizdomās turētajam šobrīd kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.

Jāatzīmē, ka šis ir pirmais gadījums, kad ir aizturēta persona, kura tiek turēta aizdomās par prettiesisku iesaistīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā, norāda Drošības policija.

Drošības policija atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!