Foto: LETA

Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) direktors Pēteris Druķis pēc abpusējās vienošanās ar ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu ("Vienotība") atstājis amatu. Druķis pēdējo darba dienu aizvadījis piektdien un viņa aiziešana saistīta ar Rīgas apgabaltiesas spriedumu, svētdien vēsta LTV raidījums "de facto".

Raidījuma "de facto" rīcībā nonācis Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas spriedums strīdā starp Druķi un viņa iepriekšējo darba vietu, uzņēmumu "Inspecta Latvia". No sprieduma teksta izriet, ka Druķis no uzņēmuma līdzekļiem apmaksājis 7 455 eiro lielo savu kāzu mielasta rēķinu, iegādājies putekļu sūcēju, veļas mašīnu un ledusskapi, kā arī mēbeļu komplektu (matraci ar koka rāmi, dekoratīvā auduma bortus, alumīnija augsto kāju komplektu, galvgali auduma, lateksa virsmatraci un ortopēdisko spilvenu). Par to mēbeļu un sadzīves tehnikas saņemšanu parakstījās "Inspecta Latvia" darbiniece Lāsma Stankeviča, kura vēlāk kļuva par Druķa sievu, vēsta "de facto".

Raidījums, atsaucoties uz tiesas spriedumu vēsta, ka Druķis tiesai skaidrojis – mēbeles un sadzīves tehniku pircis priekš "Inspecta" īrētā dzīvokļa Ventspilī. Inventarizācijas laikā sadzīves tehniku uzņēmumā gan neatrada, turklāt spriedumā minēts, ka mēbeles piegādāja uz Druķa dzīvesvietas adresi.

Apgabaltiesa lēmusi, ka "Inspecta" no bijušā darbinieka drīkst piedzīt visus kāzu mielasta, mēbeļu un sadzīves tehnikas izmaksas, ka arī citus zaudējumus. Kopumā gandrīz 14 500 eiro. Spriedums stājies spēkā tikai daļēji un Druķis to arī pārsūdzējis, vēsta raidījums.

Druķis birojā stādā jau divus gadus, atgādina "de facto". Par strīdu ar "Inspecta" viņš EM pastatījis pirms apstiprināšanas amatā, taču to, kādas ir "Inspecta" pretenzijas pret viņu, Druķis neesot minējis. Uzzinājis par mediju interesi, ierēdnis šo ceturtdien aizgājis pie ministra, un piektdiena kļuvusi par viņa pēdējo darba dienu BVKB. Ašeradens skaidro, ka lēmums pieņemts rūpēs par Būvniecības valsts kontroles reputāciju.

Valsts policijā "de facto" uzzināja, ka krimināllieta, kas 2014. gada sākta pēc "Inspecta" iesnieguma par iespējamo uzņēmuma mantas un naudas piesavināšanas, joprojām atrodas izmeklēšanas posmā. EM par krimināllietu uzzināja pirms diviem gadiem, dienu pēc Druķa apstiprināšanas amata, bet nolēma, ka tā netraucēs viņam pildīt savus amata pienākumus, vēsta raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!