Foto: Shutterstock

Latvijas Pasta Iekšējās drošības dienesta vadītāja Ivara Čivčiša rīcība, pirms dažām dienām sociālajā tīklā "Twitter" publicējot attēlu ar Valsts ieņēmumu dienestā (VID) saskaņotu dokumentu, nav ētiska, uzskata bijušais Kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs.

Pašreizējais drošības un risku konsultants Pumpurs, kurš savulaik vadīja "SEB bankas" drošības daļu, teica, ka no korporatīvās kultūras un ētikas aspektiem šāda rīcība nav vērtējama kā normāla. "Cilvēks, kas strādā tādā nozarē, saprot, kā tiek aizsargāta informācija un cik sensitīvi ir tie jautājumi. Ņemot vērā uzņēmuma reputāciju, es domāju, ka vajadzēja divreiz padomāt pirms šādi rīkoties," uzsvēra Pumpurs.

Pumpura vērtējumā, kā privātpersona Čivčišs to varētu darīt, bet tas nav savienojams ar viņa darba specifiku, proti, Čivčišs tomēr vadīja Iekšējās drošības dienestu. Pumpurs atgādināja, ka Latvijas Pasts ir valstij piederoša iestāde, kur vadošiem darbiniekiem ir pielaide klasificētai informācijai, tāpēc "viņi nav nezinīši no kaut kādas privātbodītes" un darba specifiku saprot līdz detaļām.

Jau ziņots, ka Čivčišs 12.decembrī "Twitter" publicēja ierakstu ar tekstu: "Atceraties manu tvītu par komisko VID līguma saskaņošanu? Tas šodien man maksāja amatu. Ar šo valsti ir pat sliktāk, nekā varēju iedomāties."

Latvijas Pastā skaidroja, ka darba attiecības ar Čivčišu, kurš sociālajā tīklā "Twitter" publicēja attēlu ar Valsts ieņēmumu dienestā (VID) saskaņotu dokumentu, kas parakstīts apmēram divdesmit reizes, izbeigtas uz abpusējas vienošanās pamata saistībā ar darbinieka nespēju pildīt ieņemamo amatu. Satiksmes ministrijā informēja, ka attēlā publicēšanu sociālajos tīklos nav vienīgais iemesls, kāpēc uzņēmumam varētu būt šaubas par šo darbinieku.

"Darba attiecības ar konkrēto darbinieku - iekšējās drošības dienesta vadītāju - tika izbeigtas uz abpusējas vienošanās, nevis vienpersoniska lēmuma pamata, pamatojoties uz viņa tiešā vadītāja - attiecīgā departamenta direktora - nostāju. Šāds abpusēji pieņemtais lēmums bija saistīts ar darbinieka nespēju pildīt konkrēto ieņemamo amatu, kurš ietvēra virkni ierobežojumu un konfidencialitātes prasību, ņemot vērā arī sensitīvas informācijas esamību viņa kā drošības dienesta darbinieka rīcība," sacīja Latvijas Pasta ārējo komunikāciju vadītāja Gundega Vārpa.

Viņa piebilda, ka pagājušajā nedēļā Čivčiša ieraksts "Twitter" nav bijis noslēpums uzņēmuma darbiniekiem, kas to rādīja cits citam un uzdevuši "pamatotu jautājumu, kā tas var būt, ka drošības dienesta vadītājs neatkarīgi no dokumenta satura kopē un publicē jebkādu darbā iegūtu informāciju, ņemot vērā viņa pieeju vairāk nekā 4000 Latvijas Pasta darbinieku personas datiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!