Foto: LETA

Rīgā plānotajam Austrumu partnerības samitam ir jādod skaidrs signāls par Eiropas Savienības (ES) ieinteresētību Austrumu partnerības tālākā attīstībā, pirmdien norādījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Pirmdien Rinkēvičs tikās ar ES komisāru Eiropas kaimiņpolitikas un paplašināšanās jautājumos Johannesu Hānu. Tikšanās laikā ārlietu ministrs uzsvēris arī to, ka pašām partnervalstīm ar reformām, kā arī ar asociācijas līgumu prasību ieviešanu, ir jāparāda gatavība tālākiem tuvināšanās soļiem ES, informē Ārlietu ministrijas (ĀM) preses pārstāvji.

Savukārt Hāns norādījis uz nepieciešamību Austrumu partnerības valstīm demonstrēt ekonomiskos ieguvumus no ciešākas sadarbības ar ES.

Tikšanās laikā amatpersonās apspriedušas arī ES paplašināšanās politikas izaicinājumus, tostarp arī iespējas Latvijas prezidentūras laikā atvērt pirmās pievienošanās sarunu sadaļas ar Serbiju, informē ĀM.

Rinkēvičs uzsvēris Latvijas gatavību prezidentūras laikā vienlīdz lielu uzmanību veltīt abām ES Kaimiņu politikas dimensijām - Austrumu partnerībai un Eiropas un Vidusjūras reģiona valstu partnerībai.

Jau ziņots, ka Austrumu partnerības samits Rīgā plānots 2015.gada maijā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!