Pļaviņās arī sestdien saglabājas oranžais brīdinājums, kas tiek piemērots gadījumos, ja laika apstākļi var būt bīstami, tomēr ūdens līmenis lēnām samazinās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pulksten 18 pēcpusdienā Pļaviņu novērojumu stacijā ūdens līmenis bija 11,38 metrus virs bāzes atzīmes. Naktī tas bija sasniedzis 11,8 metru atzīmi.

Pilsētā vairākas ēkas aizvien ir applūdušas, tomēr evakuācija vai glābēju palīdzība nav bijusi nepieciešama.


Kā iepriekš ziņots, Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde stāstīja, ka applūdušo dzīvojamo ēku iemītnieki pārcēlušies pie draugiem vai paziņām, vai arī apmetušies ēku otrajos stāvos. Ūdens ir pietuvojies vēl dažām mājām, jo arī ari atsevišķās pietekupītēs ir cēlies ūdens līmenis.

Patlaban ledus sastrēgums aizvien atrodas pie Pļaviņām, tomēr tas lēnām virzās lejpus Daugavai un ūdens līmenis Daugavā ļoti lēnām, bet samazinās. Tomēr ūdens līmenis Daugavā kāpj pie Jēkabpils.

Pļaviņās sestdien viesojies arī vides un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA), kurš pašvaldībai solījis finansiālu palīdzību, ja tāda būs nepieciešama. Viņš devies uz Jēkabpili, kur sestdienas pēcpusdienā ūdens līmenis turpina kāpt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!