Foto: LETA
Iepretim Krievijas vēstniecībai Rīgā, Antonijas ielā 2, trešdien, 3. septembrī, noticis protests pret Krievijas militāro iebrukumu Krievijā.

Piketu organizēja Baltijas-Melnās jūras alianse un biedrība "Ukraiņu kongress Latvijā".

Piketā piedalījās vairāki desmiti cilvēku, kuri ar Ukrainas karogiem un tērpušies Ukrainas karoga krāsās pulcējās iepretim Krievijas vēstniecībai.
Protesta dalībniekiem bija plakāti ar dažādiem uzrakstiem latviešu, angļu un krievu valodā, piemēram, "Glābiet Ukrainas iedzīvotājus" un "Ukrainu ukraiņiem".

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka piketu organizēja Baltijas-Melnās jūras alianse un biedrība "Ukraiņu kongress Latvijā". Organizatori aicināja piedalīties tos, "kam rūp Ukrainas liktenis, lai protestētu pret Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā."

Biedrība pauž viedokli, ka "karš Ukrainā ir arī mūsu karš, tā iznākumam būs gan simboliska nozīme, gan arī pavisam reālas tālākās sekas visu trīs Baltijas valstu drošībai".

Pēc piketa pie Krievijas vēstniecības tā dalībnieki devās uz Lielbritānijas vēstniecību Alunāna ielā 5, lai atgādinātu, ka pasaule nav aizmirsusi 1994.gada Budapeštas memorandu, kurā Lielbritānija kopā ar ASV un Krieviju piekrita garantēt Ukrainas suverenitāti un drošību apmaiņā pret to, ka Ukraina atteiksies no tai piederošajiem atomieročiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!