Foto: F64

Kūlas ugunsgrēkā, kas ceturtdien plosījās Spilves pļavās, nodegušas 30 dārza mājiņas, evakuēti 15 cilvēki un nopostīti 170 hektāri pļavu, portālam "Delfi" piektdien pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Vetere pastāstīja, ka Spilves pļavās kūla tiek svilināta katru gadu, taču pēdējos piecos gados nav bijis tādu gadījumu, kad līdz ar pērno zāli nosvilst arī dārza mājiņas. Pērnās zāles ugunsgrēki Spilves pļavās ir plosījušies lielās platībās, lielākā bijusi 200 kvadrātmetri, taču šis ir pirmais gads, kad nodeg arī īpašumi.

Lai liesmas apdzēstu, notikuma vietā darbojās 50 ugunsdzēsēji ar 10 mašīnām. Vakarā, ap pulksten 19 Slokas ielā, netālu no svinībām Uzvaras parkā, avārijā cieta viena ugunsdzēsēju auto, kura bija ceļā uz Spilves pļavu ugunsgrēku, pastāstīja Vetere. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Ugunsgrēks sākās pulksten 14:11, lokalizēts pulksten 18:23, bet likvidēts – pulksten 21:49. Spilves ugunsgrēka pīķa stundā Rīgā reģistrēti vēl četri ugunsgrēki, pastāstīja Vetere, norādot, ka ugunsdzēsēji bija spiesti "rauties uz pusēm", lai likvidētu visas ugunsnelaimes.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!