Foto: LETA
Daugavgrīvā šodien lielās platībās deg sausā zāle un ugunsgrēkā cietuši vairāki cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere. Notikuma vietā strādāja teju pussimts ugunsdzēsēju, kuriem vakarpusē uguns izplatību izdevās piebremzēt.

Plkst.14.11 tika saņemta informācija, ka pie Daugavgrīvas šosejas redzami melni dūmi. Pirmā uz ugunsgrēku atsteigusies ugunsdzēsēju automašīna uzreiz pieprasījusi papildspēkus, jo notikuma vietā deg sausā zāle un degšana izplatās uz mežu un dārza mājiņām. Virs Daugavgrīvas pacēlušies lieli dūmi, un degšanu veicina stiprais vējš.

Ugunsgrēka tuvumā ir rūpnīca, taču to norobežo betona žogs, līdz ar to uguns uz rūpnīcu nevarot pārmesties. Šis ugunsgrēks izsludināts par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku - notikuma vietā strādā aptuveni desmit automašīnas.

Šajā ugunsgrēkā ir divi cietušie - kāds vīrietis un sieviete -, kuri atradušies kādā no dārza mājiņām. Ugunsdzēsēji ir evakuējuši vēl vairākus cilvēkus no dārza mājiņām.

Vetere informēja, ka ugunsdzēsēji turpina dzēšanas darbus, patlaban no dārza mājiņām ir evakuēti 15 cilvēki. Uguns pārņēma arvien jaunas platības un virzījās uz vietu, kur arī ir dārza mājiņas. Ugunsdzēsēji mēģināja uguni apslāpēt, lai tā neizplatītos. Plkst.18.20 ugunsdzēsējiem izdevās ierobežot uguns izplatību.

Vetere stāstīja, ka Spilves pļavās dega kūla un niedres 170 hektāru platībā un nodega 30 dārza mājiņas.

Viena no ugunsdzēsēju mašīnām, dodoties dzēst ugunsgrēku, iekļuva satiksmes negadījumā. Veterei nebija informācijas, cik nopietns ir bijis negadījums.

No plkst.12.30 dienests teju ik pēc pāris minūtēm saņem informāciju par kūlas ugunsgrēkiem visā Latvijā. Dienas vidū vienlaicīgi tika dzēsti aptuveni 20 kūlas ugunsgrēki dažādās Latvijas vietās.

Ugunsdzēsēji arī devušies dzēst meža ugunsgrēkus - piemēram, mežs deg Ogrē, pie Egļu ielas, Jūrmalā Vārnukrogā, Gaujā, bet Jēkabpilī kopā ar kūlu deg dārza mājiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!