Foto: F64
Ģimenes ārstu streiks notiks kā plānots un sāksies 3. jūlijā pulksten 12.00, portālu "Delfi" informēja Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA).

Tāpat LĢĀA norāda, ka streika komiteja uz 2017. gada 29. jūnija pēcpusdienā premjerministra birojā notikušajām sarunām nebija aicināta un tāpēc nekādas ziņas par tām nevar sniegt.

"Streika komitejai un streikotājiem nav saistoši citu personu ieskati par streika organizāciju un norisi," norāda asociācijas pārstāvji.

Streikā piedalīsies vairāk kā 600 ģimenes ārsti, prognozē LĢĀA.

Ziņots, ka Nacionālais veselības dienests (NVD) aicina iedzīvotājus sagatavoties ģimenes ārstu streikam, tostarp pacientiem ar hroniskām slimībām būtu jāpārskata viņu rīcībā esošie medikamenti un nepieciešamības gadījumā jau šonedēļ jāvēršas pie sava ģimenes ārsta, lai saņemtu nepieciešamās receptes.

Tāpat vēstīts, ka Veselības ministrijas (VM) un Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas streika sarunās 26. jūnijā vienošanās netika panākta, tāpēc 3. jūlijā sāksies ģimenes ārstu streiks.

"Diemžēl vienošanās ar VM šodien nav panākta, jo VM piedāvājums bija tāds pats kā iepriekš un nekāda pretimnākšana nav bijusi. Palikām katrs savās pozīcijās, līdz ar to vairs sarunu nebūs un 3. jūlijā pulksten 12 Latvijā sāksies ģimenes ārstu streiks," trešdien sacīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Streika laikā tiks pārtraukta ģimenes ārsta pakalpojumu sniegšana līdz brīdim, kad izdosies panākt vienošanos ar VM un valdību par streika prasību izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!