Foto: LETA

Valdība lems par teju 58 tūkstošu eiro piešķiršanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvaldes un Muitas pārvaldes ierēdņu prēmēšanai, liecina Ministru kabineta (MK) dienas kārtība.

Finanšu ministrija (FM) lūgusi no budžeta programmas "Valsts ieņēmumu un muitas politikas nodrošināšana" 2017. gadam atlīdzībai paredzētajiem līdzekļiem piešķirt prēmijas 57 670 eiro apmērā VID Muitas policijas pārvaldes un Muitas pārvaldes ierēdņiem.

Prēmēšanu paredz FM izstrādātais informatīvais ziņojums "Par Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldes un Muitas pārvaldes ierēdņu prēmēšanu par tiešas darbības rezultātā atklātiem un novērstiem noziedzīgiem nodarījumiem".

Ziņojumam gan ir piešķirts ierobežotas pieejamības statuss, jo tas satur informāciju par VID amatpersonām, kuru tiešas darbības rezultātā atklāti un novērsti noziedzīgi nodarījumi.

Plānots, ka par prēmijām valdība lems otrdien.

Vēstīts, ka jau no 2018. gada 1. janvāra darbu sāks jaunā VID Nodokļu un muitas policija, kā arī VID Iekšējās drošības pārvalde.

VID pārstāvis Māris Knoks žurnālistus iepriekš iepazīstināja ar reorganizācijas pamatprincipiem.

Ierēdņi un darbinieki turpinās strādāt tajos amatos un struktūrvienībās, kuras visvairāk atbilst katra nodarbinātā līdzšinējās darbības jomai, pēc iespējas saglabājot līdzšinējās mēnešalgas apmēru.

Ierēdņi šīs reorganizācijas laikā netiks iecelti amatos ar augstāku mēnešalgas grupu, izņemot gadījumus, kad kāda struktūrvienība tiešā veidā tiek pārveidota par citu struktūrvienību ar augstāku mēnešalgas grupu, skaidroja Knoks.

Ja uz kādu amatu pretendēs vairāki ierēdņi ar atbilstošu kvalifikāciju, viņi tiks savstarpēji salīdzināti. Ierēdnis, kurš iegūst augstāku novērtējumu, turpinās darbu amatā, uz kuru pretendēja. Savukārt pretendents, kurš iegūs zemāku novērtējumu, varēs turpināt darbu nākošā zemākā amatā atbilstoši persona kvalifikācijai. Nepiekrišanas gadījumā ierēdni atbrīvos no amata sakarā ar iestādes reorganizāciju.

Gan uz Nodokļu un muitas policijas, gan uz Iekšējās drošības pārvaldes direktoru vietām tiks izsludināts atklāts konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!