Foto: F64

"Morāli ētiskas kategorijās man tiešām liekas, ka te ir puvums," tā par sabiedrības ētisko līmeni piektdien publicētajā intervijā laikraksta "Diena" pielikumā "Kultūras Diena" teikusi rakstniece Gundega Repše.

Viņa norāda, ka tas noticis sabiedrības iecietības dēļ. "Pret korupciju. Pret ikdienas liekulību un nodevību. Tas, kas te gadiem ir zēlis un ziedējis, šajā gudri stādītajā apelsīnu birzī, brīnišķīgajā ideoloģijā, tas taču tika viesmīlīgi pieņemts vai ikvienā normālā latviešu ģimenē," atzīmējusi Repše.

Viņa uzsver, ka līdz šim Latvijā vairāk apbrīnoja apsūdzētos, jo neviens no tiem nenovērsās. "Māmuļas audzināja meitiņās apbrīnu pret izmanīgajiem cilvēkiem, kuri māk dzīvot, māk grozīties, rosīties, rukāt jebkuriem līdzekļiem. Mācīja nicināt tos idiotus, bālģīmjus, lūzerus ar debili sapņainajām acīm, kuri būvē kāršu pilis, nevis nelikumīgi tās privatizē," sacījusi rakstniece.

Rakstniece intervijā atzinusies, ka pirms vairākiem gadiem bijusi gatava atstāt Latviju, jo bijis neizturami, ka "tavu acu priekšā notika oficiāla kampšana, orģiastiska raušana". "Tā aizbraukšana būtu kā demonstrācija sev pašai. Bet tagad, kad viss sabrucis, kad, atvainojos, līķis vēl agonē, es jūtos nesalīdzināmi labāk," norādījusi Repše, paužot gandarījumu, ka lielākie zaudētāji neesot "zākātie zilacainie idioti, kas nav pieņēmuši spēles noteikumi".

"Šie cilvēki bija tuvās attiecībās ar sirdsapziņu, un viņiem izrādījusies tā plikā taisnība. Jā, fakti ir brutāli. Materiāli visvairāk cieš tā saucamie muļķi. Bet viņu pusē ir morālā uzvara," tā Repše paudusi "Kultūras Dienai".

Viņa arī pieļāvusi, ka mantkārība Latvijā ir padomju laika mantojums, jo "parādoties visiem "treknumiem" nevarēja vien beigt tos pirkt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!