Foto: DELFI
Otrdien Rīgas reģionā 43 gadus vecs vīrietis ieniris ūdeni un sadūris kaklu ar ūdenstilpes gultnē esošu metāla priekšmetu, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Inga Vītola.

Mediķiem stāstīts, ka asais priekšmets bijis armatūras gabals. Cietušais nogādāts slimnīcā ar durtu brūci kaklā. Zināms, ka viņš bijis alkohola reibumā.

Citviet Rīgā 56 gadus vecs peldētājs, lecot ūdeni uz galvas no apmēram trīs metru augstuma, atsities pret gultni un guvis mugurkaula kakla daļas skriemeļu lūzumu.

Mediķi vakar saņēmuši arī 11 izsaukumus pie cilvēkiem, kuriem radušās smagas alerģiskas reakcijas pēc kukaiņu dzēlieniem.

Tāpat palīdzība sniegta diviem suņu sakostiem bērniem. Kurzemē trīs gadus vecu zēnu radu suns sakodis galvā un vaigā, bet deviņus gadus vecu zēnu kaimiņu suns sakodis galvā, mugurā un rokā. Vecākais puisītis ar suni spēlējies un kodumus mugurā un rokā guvis, cenšoties izvairīties no dzīvnieka pēc tam, kad viņš bija iekodis zēnam galvā.

Palīdzība vakar sniegta arī 32 gadus vecai sievietei Latgalē, kurai dārzā rokā iekodusi čūska.

Tāpat slimnīcā nogādāts gadu vecs puisītis Vidzemē, kurš, apgāžot trauku ar karstu ūdeni, applaucējis krūšu kurvi, un gadu vecs puisītis Rīgas reģionā, kurš guvis krūšu kurvja un rokas apdegumus, apgāžot tējas krūzi.

Kā ziņots, kopumā NMPD vakar saņēmis 1232 izsaukumus, no kuriem 268 bijuši saistīti ar dažāda rakstura traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!