Foto: LETA
Latvijā 2013.gada sešos mēnešos ierosināti 1154 makstātnespējas procesi, kas ir par 7% vairāk nekā pērn šajā laikā posmā, liecina "Lursoft" apkopotie dati.

2012.gada pirmajos sešos mēnešos tika ierosināti 1073 maksātnespējas procesi.

Šogad visaugstākā aktivitāte bijusi vērojama aprīlī, kad ierosināto maksātnespējas procesu skaits sasniedzis pat 232, bet vismazākais skaits reģistrēts janvārī – 154.

Lielākajā daļā no šogad izbeigtajiem 699 maksātnespējas procesiem ir pabeigta bankrota procedūra, izbeigta tiesvedība vai arī izpildīts kreditoru prasījumu segšanas plāns. Bijuši arī atsevišķi gadījumi, kad maksātnespēja izbeigta citu iemeslu dēļ - divos gadījumos parādnieks nokārtojis visas savas saistības, vienā gadījumā noslēgts izlīgums, bet vēl vienā - pabeigta sanācija, liecina "Lursoft" dati.

Šogad tāpat kā iepriekš saglabājusies tendence, ka liela daļa no visiem pasludinātajiem maksātnespējas procesiem ir fiziskajām personām. Tā šogad pirmajos sešos mēnešos Latvijā pasludinātas 1154 maksātnespējas procedūras, no kurām 775 - fiziskajām personām. Pērn attiecīgajā laika posmā tika pasludinātas 1 073 maksātnespējas, no tām 650 fiziskām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!