Foto: LETA
Ja valsts līdz šim nav spējusi atrast līdzekļus pat elektronisko vēlēšanu pilotprojektam, imitēt dedzīgumu par šo ideju nav prātīgi, intervijā Latvijas radio sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars.

CVK vadītājs uzsvēra, ka vēlēšanas internetā ir viena no papildu iespējām. Vienlaikus parlaments pērn šādu iespēju noraidīja. Kopumā elektronisko vēlēšanu sistēmas izstrāde nav lēts pasākums un ir daudz risku, akcentēja Cimdars.

"Ja nevaram atļautas naudu pat pilotprojektam, imitēt dedzīgumu nav saprātīgi," intervijā pauda sacīja Cimdars. Vēlēšanu process nepieļauj kļūdas. Gandrīz kā sapierim - sekas būtu ļoti bēdīgas," teica CVK vadītājs.

Jau vēstīts, ka pašreizējo CVK priekšsēdētāju Cimdaru Saeimas deputāti atkārtoti izvirzījuši šim amatam. Iesniegumu parakstījuši septiņi deputāti no visām parlamentā pārstāvētajām frakcijām. Saeimas kuluāros nekādas citas kandidatūras priekšsēdētāja amatam bez Cimdara netika minētas.

Savukārt CVK locekļu amatiem izvirzīti Ritvars Eglājs, Aleksandrs Maļcevs, Inna Laizāne, Kārlis Kamradzis, Sniedze Sproģe, Dzintra Kusiņa un Inga Vanaga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!