Foto: Mango

Šodien iznāk pēdējais izdevniecības "Dienas žurnāli" žurnāla "Dienas Ēdieni" numurs. Sākot ar nākamo gadu, visticamāk, netiks izdots arī žurnāls "Playboy", liecina biznesa portāla "Nozare.lv" informācija.

"Dienas žurnālu" vadītāja un galvenā redaktore Inga Gorbunova apstiprināja, ka "Dienas Ēdieni" kā žurnāls, kas iznāk katru otro trešdienu, pēc šodienas pēdējā numura pārstāj eksistēt. Taču ir plānots tādu izdot citā formātā un citā regularitātē - proti, veidot to kā "Book magazine" jeb grāmatžurnālu, kurš, ja būs pieprasīts, varētu iznākt četras reizes gadā. Pirmais šāda tipa numurs gaidāms novembrī.

Gorbunova skaidroja, ka "Dienas Ēdieni" iznākuši četrus gadus un acīmredzot žurnāls sevi izsmēlis, kā arī norādīja uz tā finansiālo neizdevīgumu.

Komentējot iepriekš izskanējušās baumas, ka no nākamā gada pārstās iznāk arī žurnāls "Playboy", Gorbunova apstiprināja, ka "Dienas žurnāliem" decembrī beidzas licence par "Playboy" izdošanu un tiek apsvērta iespēja, visticamāk, to nepagarināt.

Viņa gan uzsvēra, ka tas nenozīmē, ka "Playboy" pazudīs no Latvijas pavisam, jo tikpat labi to vēlāk varot izplatīt arī kāda cita izdevniecība.

Gorbunova skaidroja, ka šāds žurnāls, kas pelna galvenokārt ar reklāmu, tomēr nav attaisnojis ieguldītos līdzekļus. Gorbunova norāda, ka šāda veida glancēti žurnāli arī prasa lielas ražošanas izmaksas.

SIA "Izdevniecība "Dienas žurnāli"" izdod nedēļas izdevumu "Sestdiena", mēneša žurnālus "Ilustrētā Pasaules Vēsture", "Ilustrētā Zinātne", "Ilustrētā Junioriem", "Veselība", "Playboy", "Una", "Leģendas", "Dārza Pasaule", "Dari Pats", kā arī reizi divās nedēļās iznākošos žurnālus "Dienas Ēdieni" un "Citādā Pasaule".

Uzņēmums pērn strādājis ar 213 773 eiro zaudējumiem un apgrozījis 3 619 528 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Dienas žurnālu" 100% daļu pieder AS "Diena".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!