Foto: Reuters/Scanpix

Janvārī Rīgā notiks Latvijas valdības un Eiropas Komisijas (EK) komisāru kolēģijas tikšanās, kurā piedalīsies arī EK prezidents Žans Klods Junkers, aģentūra BNS uzzināja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekretariātā.

Komisāru kolēģijas tikšanās laikā tiks pārrunāta Latvijas prezidentūras programma un prioritātes. Komisāru kolēģijā ietilpst EK prezidents Žans Klods Junkers, septiņi viceprezidenti, tostarp pirmais viceprezidents Frans Timmermans, Augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni, kā arī 20 komisāri.

Latvijas valdības un komisāru kolēģijas tikšanās paredzēta 8.janvārī.

Savukārt 9.janvārī Rīgā notiks oficiāla atklāšanas ceremonija ES tematiskajam gadam, kas veltīts attīstības sadarbībai. Pasākumu oficiāli atklās Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma un Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers ( Jean-Claude Juncker).

Paredzēts, ka pasākums pulcēs ap 250 augsta līmeņa pārstāvjus. Pasākuma dalībnieki diskutēs par tematiskā gada un visu pušu savstarpējās sadarbības nozīmi, ilgtspējīgi attīstot pasauli, kā arī analizēs likuma varas un labas pārvaldības svarīgo lomu jauno attīstības mērķu īstenošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!