Foto: LETA
Jauna VDK dokumentu izpētes komisija varētu atsākt darbu divu vai trīs nedēļu laikā, intervijā LTV apstiprināja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

Rasnačs norādīja, ka jaunā komisija būs monolītāka un darboties spējīgāka par to, kas pieredzēta līdz šim. Tāpat ministrs atgādināja, ka vairāki pārstāvji komisijā darbu turpinās.

Savukārt atbildot uz jautājumu par zinātnieku kritiku pret pašu Rasnaču, ministrs atbildēja, ka sabiedrība ir ļoti vienpusēji informēta par notikumiem ap komisiju.

Tāpat Rasnačs paskaidroja, ka komisijas darbā plānots skaidrāk nošķirt zinātnisko kontroles un adminstratīvo funkciju no pētnieciskās.

Kā ziņots, nesamierinoties ar Rasnača darbībām VDK dokumentu izpētes komisijā, darbu komisijā atstāja tās vadītājs Kārlis Kangeris. Vēl darbu komisijā pārtrauks arī filozofijas doktore Solveiga Krūmiņa-Koņkova. Tāpat valdība šonedēļ nolēma izslēgt Jarinovsku no VDK dokumentu izpētes komisijas. Tieslietu ministrija uzskata, ka komisijas sastāvā pakāpeniski jāveic izmaiņas, papildinot to ar kvalificētiem un strādāt motivētiem komisijas locekļiem un izslēdzot no komisijas sastāva personas, kurām šīs motivācijas vai kvalifikācijas trūkst.


Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) uzdevis izslēgt Jarinovsku no komisijas medijiem nosūtīta paziņojuma par piešķirtās naudas izšķērdīgu tērēšanu TM dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!