Foto: F64
Sestdien Jēkabpils pilsētas kapos pēdējā gaitā tika izvadīts dienesta pienākumu pildīšanas laikā traģiski bojā gājušais Viesītes policijas iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Andris Znotiņš, no kura atvadīties bija ieradušies tuvinieki, kolēģi, draugi un arī valsts augstākās amatpersonas.

Foto galerija

Atvadīties no policista bija ieradušies ne vien viņa ģimenes locekļi, līgava un tuvākie, bet arī draugi, tajā skaitā Vēja brāļu ordeņa prezidents Aivars Freimanis jeb Frīdis un citi motobraucēji.

Pēdējā gaitā policistu pavadīja ļoti liels skaits cilvēku, to vidū policistu formas tērpos tērptie kolēģi, Valsts prezidents Valdis Zatlers, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V), Valsts policijas priekšnieks Andris Velšs, Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības vadītājs Agris Sūna un apvienības "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis.

Pieminot kapteini Znotiņu, kurš gāja bojā 25.janvārī dienesta pienākumu pildīšanas laikā, veicot bruņotu noziedzīgas grupas aizturēšanu, 29.janvāris Jēkabpilī ir izsludināts par sēru dienu, kad Latvijas valsts karogs paceļams sēru noformējumā.

Znotiņš dzimis 1977.gadā. No 2000.gada 13.decembra līdz 2009.gadam strādājis Jēkabpils rajona Policijas pārvaldē, bet no 2009.gada 1.septembra līdz šim brīdim ieņēmis amatu Viesītes iecirknī. 2009.gadā viņš absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju. Dienesta laikā Znotiņš saņēmis divus apbalvojumus.

Likuma sargu, kuru par varonību pēc nāves apbalvoja ar Viestura ordenis, atdusēsies Jēkabpils pilsētas kapos.

Sestdien pēc pulksten 14, brīdī, kad zemes klēpī guldīja Znotiņu, policija visā Latvijā apturēja savas automašīnas, uz 20 sekundēm ieslēdza trauksmes signālus un salutējot godināja bojā gājušā kolēģa piemiņu. Znotiņa kolēģi aicina sabiedrību ar izpratni izturēties pret šo piemiņas brīdi.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Znotiņu nošāva otrdien, kad viņš kopā ar kolēģiem mēģināja aizturēt piecus Jēkabpils spēļu zāles laupītājus. Četri no uzbrucējiem bija policisti – divi Tukuma policisti brāļi Hristoforidi un divi specvienības "Alfa" likumsargi - Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs.

Apšaudē vēl divi policisti ievainoti, sašauti arī trīs uzbrucēji. Laupītāju guvums bija mazliet virs 100 000 latu, taču nauda atrasta uzreiz pēc uzbrucēju aizturēšanas viņu automašīnā.

Pēc notikušā no amata atstādināts Rīgas galvenais policists Ints Ķuzis, kā arī trīs "Alfas" komandieri, tostarp galvenais specvienības komandieris Andris Zaušs. Lai gan vairāki politiķi un daži iekšlietu struktūrās strādājošie izteikušies, ka amats būtu jāatstāj arī iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (V), viņa to darīt negrasās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!