Foto: LETA

Ja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatam virzītu pašreizējo domes priekšsēdētāja vietnieci un mēra pienākumu izpildītāju Ritu Sproģi (LZP), kura pati paudusi gatavību kandidēt uz šo amatu, tad viņa varētu gūt domes deputātu vairākuma atbalstu.

Lai tiktu ievēlēta par Jūrmalas pilsētas domes vadītāju, Sproģei būtu vajadzīgs vairāk nekā puses jeb vismaz astoņu domes deputātu atbalsts. Pieņemot, ka visi septiņi ZZS deputāti Sproģes izvirzīšanas gadījumā viņas kandidatūru atbalstītu, vajadzētu vēl tikai vienu cita politiskā spēka deputāta balsi.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Jūrmalas domes deputāte Gunta Liepiņa apliecināja, ka būtu gatava atbalstīt Sproģes kandidatūru Jūrmalas mēra amatam.

Tiesa, domes ZZS deputāts Jānis Lediņš uzsvēra, ka pagaidām nav bijusi frakcijas valdes sēde, tāpēc frakcija nevienu kandidātu vēl nav izvirzījusi.

Tikmēr Jūrmalas domes deputāts no "Saskaņas" Boriss Doņņikovs pauda, ka frakcija vēl nav pārrunājusi savu nostāju par atbalstu Sproģei un šis jautājums ir jāskata valdes sēdē. Politiķis arī komentēja, ka ir pāragri spriest, vai "Saskaņa" virzīs savu kandidātu šim amatam.

Jau ziņots, ka pēc Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) gāšanas no amata domes priekšsēdētāja pienākumus pildīs Sproģe, kura nākotnē pati labprāt kļūtu par pilsētas priekšsēdētāju.

Sproģe pastāstīja, ka vadīs pašvaldību līdz brīdim, kad tiks izraudzīts jauns domes vadītājs. Viņa arī norādīja, ka labprāt kļūtu par domes priekšsēdētāju, ja deputāti tā lems un viņai paudīs savu atbalstu.

Truksni gāzušie astoņi dažādu politisko spēku deputāti tuvākajā laikā tiksies, lai spriestu par mēra amata kandidātiem.

Partijas "Tev, Jūrmalai" deputāts Mārtiņš Stulpiņš pastāstīja, ka kā nākamo mēra kandidātu noteikti neatbalstīs ZZS pārstāvi, tāpēc vēlas priekšsēdētāja amatā redzēt kādu no pārējiem astoņiem deputātiem. Viņš informēja, ka deputāti iepriekš ir runājuši par iespējamiem priekšsēdētāja un viņa vietnieka kandidātiem, bet kuriem tieši, to viņš šobrīd neatklāšot.

Tikmēr Jūrmalas domes "Vienotības" deputāte Iveta Blaua, jautāta, vai redz kādu konkrētu cilvēku, kas varētu tikt virzīts pilsētas mēra amatam, bija lakoniska: "Mums katram ir viena balss."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!