Foto: LETA

Jaunajam Jūrmalas domes priekšsēdētājam jābūt no koalīcijas, ceturtdien pēc savas atcelšanas no amata medijiem pauda līdzšinējais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS).

Uz jautājumu, ko viņš redz savā vietā, Truksnis atbildēja: "Es neko tagad neredzu. Skatīsimies. Tam noteikti jābūt no Zaļo un zemnieku savienības, no koalīcijas." Viņaprāt, būtu tikai dīvaini, ja tā nenotiktu.

Līdz brīdim, kamēr tiks apstiprināts jaunais Jūrmalas domes priekšsēdētājs, šie pienākumi tiks uzticēti priekšsēdētāja vietniecei Ritai Sproģei, kura tikai šonedēļ iestājusies Zaļo un zemnieku savienībā. Pēc Trukšņa domām, kādu laiku tā arī varēšot strādāt.

Sēdē, kurā tika lemts par Trukšņa atbrīvošanu, viņš skaidroja, ka pats no amata atkāpties negrasās, jo nejūt sevī vainas apziņu un tādu nepieciešamību, jo nav pārkāpis likumu. Tāpat viņam negribētos, lai pēdējo trīs ar pusi gadu laikā sasniegtais paliktu līdz galam neizdarīts. "Sāktos kārtējais haoss, kas bija pirms četriem gadiem, un labie darbi palikti pusratā un neizdarīti," teica Truksnis.

Jau ziņots, ka ceturtdien tika sasaukta Jūrmalas domes ārkārtas sēde, kurā vairākums atbalstīja Trukšņa atbrīvošanu no amata.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētajā krimināllietā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā kopumā ir trīs aizdomās turētie un divas personas, pret kurām sākts kriminālprocess. Starp šīm personām ir arī Truksnis.

Aizdomās turētajām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, - izbraukšana no valsts un aizliegums tuvoties noteiktai personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!