Foto: LETA
Latvijas kabeļtelevīzijas operatori otrdien ir spiesti pārtraukt televīzijas kanāla TV5 retranslāciju, informēja Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijā (LEKA).

LEKA pavēstīja, ka satelītoperators "Astra" pārtraucis TV5 signāla pārraidi otrdien pēc pulksten 14. Tā dēļ kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniedzēji vairs nevar nodrošināt TV5 retranslāciju Latvijā. Par situācijas iemesliem TV5 asociāciju nav informējis.

LEKA cenšas sazināties ar TV5, lai noskaidrotu radušās situācijas iemeslus un kabeļtelevīzijas operatori pēc iespējas ātrāk atsāktu telekanāla retranslāciju valsts teritorijā.

"Patlaban asociācijas biedri meklē alternatīvas iespējas, kā atrisināt radušās neērtības un vismaz daļai klientu nodrošināt televīzijas kanālu TV5. Tiek izvērtēti dažādi varianti, piemēram, pārraidīt signālu pa tiešo no televīzijas studijas, izmantojot datu pārraides kanālus," paziņojumā presei informēja LEKA valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muuls.

Digitālās televīzijas pakalpojumu sniedzēja "Viasat" pārstāvji aģentūrai BNS pavēstīja, ka satelīta signāla nodrošinātājs "Astra" atslēdzis no satelīta apraides kanālu TV5 neizpildīto saistību dēļ.

Kompānijas pārstāvji uzsvēra - kamēr "Astra" un TV5 nebūs nokārtojuši savstarpējās attiecības un kanāls neatgriezīsies satelīta platformā, kompānijas klienti šo kanālu neredzēs. "Mēs ļoti ceram, ka abas puses atradīs kopsaucēju, cik drīz vien iespējams, lai kanāls TV5 no jauna būtu pieejams mūsu skatītājiem," teica "Viasat" vadītāja pienākumu izpildītājs Latvijā Henings Liks (Henning Lycke).

Jau ziņots, ka šogad martā kļuva zināms, ka telekompānijas LNT un TV5 iegādājies uzņēmums "Neatkarīgie nacionālie mediji", kas pieder LNT vadībai. Iepriekš kompāniju akcijas piederēja mediju magnātam "News Corporation".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!